ACNEWS

A 80 éves Halász Judit túlélte a rákot és a Hepatitis C-t – videó

A legendás Halász Judit két halálos betegséget is legyőzött - fotó: Zih Zsolt/MTI
A legendás Halász Judit két halálos betegséget is legyőzött - fotó: Zih Zsolt/MTI
A Vígszínház legendás tagja a mai napig dolgozik, jelenleg is három darabban játszik, és jól érzi magát a bőrében.
Hirdetés
Ad image

Nemzedékek nőttek fel Halász Judit filmjein, gyerekműsorain. Közben lélekromboló, botrányos színházigazgatók jöttek-mentek, dirigáltak a második otthonában, a Vígben, amelynek immár 57 éve ő az egyik arca.

De az idő során a színésznő is megvívta a maga harcát a halálos, gyógyíthatatlan betegségekkel, végül győztesen került ki ezekből a csatákból.

Halász Juditot az ezredforduló táján rákkal diagnosztizálták, erről csak egyszer és akkor is szűkszavúan nyilatkozott a sajtóban. Most a Telex Rákeltérítő című podcastjában mesélt arról, hogyan gyógyult meg a Hepatitis C betegségből.

„Senki nem tudja, honnan jött egy olyan májbetegség, amit csak vér útján lehet elkapni. 17 évig éltem így, ezzel a betegséggel – mesélte a legendás színésznő. – A tizenhetedik évben néztem a televíziót, amiben azt mondták, a Hepatitis C gyógyszerét megtalálták. 1989-ben fedezték fel a vírust, nekem azalatt az idő alatt két barátom meghalt ebben a betegségben”.

Halász Judit tudta, hogy rossz a májfunkciója, de az orvosok nem jöttek rá az okára. Végül egy síelésből hazatérve derült fény a kórházban arra, hogy Hepatitis C-vel fertőződött meg. Később a Hepatitis C elleni gyógyszer segítségével végleg búcsút inthetett a súlyos kórnak.

A színésznővel folytatott – a Telex Rákeltérítő podcast műsorában – beszélgetést IDE KATTTINTVA megtekintheti.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés