ACNEWS

A 80 éves Marika néni sikítva törte ketté a rabló puskáját

A falu a lúzer rablón röhög, akit idős szomszédasszonya juttatott börtönbe.

Hirdetés
Ad image

A falu a lúzer rablón röhög, akit idős szomszédasszonya juttatott börtönbe.

Alig 400-an laknak a Mátraverebély melletti Kányáson. Csak két utcája van, az A sor, meg a B sor. Utóbbiban tengeti napjait a 80 éves Marika néni. Mint mondja, életében izgalmat legfeljebb a magas vérnyomása és a vacakolós szíve okozott. Eddig. Egy hete azonban egy maszkos rabló próbálta kifosztani, de az idős asszonyban emberére akadt.

„Csütörtök éjjel zajra riadtam. Az előszobában állt egy maszkos ember, puskát fogott rám, és a pénzt követelte – mesélte az AcNews-nak Marika néni. – Sikítottam, ő pedig azt hajtogatta, legyek csendben, mert lelő. Nem tudom, hogy mertem megfogni a puska csövét. Gondolom, ijedtemben. Szorosan rámarkoltam, és eltört.”

„Csak a rabló szemét láttam, de a hangjából, az alakjából felismertem. Megkérdeztem: Janika, te vagy? Ez nem vicc… De csak a pénzt követelte” – tette hozzá az asszony, aki a dulakodás közben a földre esett. Nehezen feltápászkodott, majd ahogy volt, zokniban, hálóingben sivalkodva átszaladt a szemközti házba. Ott a házigazda plédet adott rá, kihívta a rendőrséget. Addigra a rabló már hetedhét határon túl járt.

Marika néniből dől a panasz. Az eséstől a lába bekékült, a bordái fájnak, még a légzés is nehezére esik.

„Nem ezt a sorsot érdemeltem a Janikától. Itt nőtt fel a szemközti házban, velem mindig tisztességtudón viselkedett – mondja. – Ha megkértem, fát vágott, füvet nyírt nekem, én pedig adtam kölcsönt, ha kért. Most amúgy nem volt pénzem, mert a drága tűzifa elvitte mindet.”

Janika épp a helyszínelés közepén ért haza, a rendőröknek mindent bevallott. Így szembesültek a szülei azzal, hogy rablót neveltek. A támadó akár 10 év börtönbüntetést kaphat.

„Nem haragszom arra a fiúra, de nem ezt érdemeltem tőle. Nem kellett volna halálra ijesztenie egy öregasszonyt – mondta búcsúzóul az AcNews-nak Marika néni.

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés