ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

A bőrünk legnagyobb ellensége: az utazás

Fotó: EverDerm jóvoltából
Fotó: EverDerm jóvoltából
Az utazás, különösen a repülés, komoly kihívások elé állíthatja az arcbőrünket. Az itt tapasztalt szélsőségek rontják a bőrünk állapotát.
Hirdetés
Ad image

A repülőgépek belső levegője rendkívül alacsony páratartalmú, gyakran mindössze 10-20%. Ez drámai módon csökkenti a bőr hidratációját, kiszárítja és irritálja azt. Az arcbőr veszít nedvességtartalmából, ami szárazsághoz, pikkelyesedéshez és kellemetlen feszüléshez vezethet. A repülés során bekövetkező gyors nyomásváltozások szintén megviselik a bőrt. A változó légnyomás hatására a bőr pórusai kitágulhatnak, ami növeli a szennyeződések és baktériumok bejutásának esélyét, és pattanások kialakulásához vezethet. Bár a repülőgépek ablakai UV-szűrőkkel vannak ellátva, a magasabb magasságban való utazás növeli az UV-sugárzás intenzitását. Ez a bőr károsodásához, pigmentációs problémákhoz és a korai öregedés jeleinek megjelenéséhez vezethet.

Utazás előtt hidratálj

Az utazás előtt és alatt használjunk gazdag hidratáló krémeket és szérumokat, amelyek segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát. Érdemes az utazás előtt az EverDerm Klinika által ajánlott hidratáló arckezeléseket igénybe venni, hogy tökéletesen hidratált arcbőrrel induljunk neki az útnak. Ezen kívül tartsunk magunknál egy arcpermetet vagy termálvíz spray-t, hogy felfrissíthessük bőrünket a repülés során. Ezek a termékek azonnali hidratálást nyújtanak a száraz bőr számára. Mindig használjunk széles spektrumú, legalább SPF 30-as fényvédőt, még akkor is, ha repülőgépen utazunk. A napszemüveg és kalap viselése is segíthet megvédeni a bőrt a káros UV-sugaraktól.

Kép: EverDerm jóvoltából

A repülőn is törődj a bőröddel

Az utazás során és utána is fontos, hogy kíméletes, de hatékony arctisztítót használjunk, amely eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges olajat a bőrről, anélkül, hogy kiszárítaná azt. Az antioxidánsokat tartalmazó szérumok és krémek segíthetnek megvédeni a bőrt a szabad gyökök káros hatásaitól. Az elegendő vízfogyasztás szintén elengedhetetlen a bőr hidratáltságának megőrzéséhez. Az utazás alatt igyekezzünk minél több vizet inni, és kerüljük a túlzott kávé- és alkoholfogyasztást, amelyek dehidratálják a szervezetet. Az elegendő pihenés és a jó minőségű alvás szintén kulcsfontosságú a bőr egészségének megőrzésében. Próbáljunk meg annyit pihenni, amennyit csak lehet, hisz az alvás segít a bőrregenerációban is.

Az utazás számos kihívást jelenthet az arcbőr számára, de megfelelő előkészületekkel és bőrápolási rutinnal minimalizálhatjuk a káros hatásokat. Az EverDerm Klinika Intraceuticals kezelése az oxigén erejével hidratál – utazás előtt, illetve utazás után is a legklasszikusabb hidratáló eljárás, a tökéletes arcbőr érdekében. A megfelelő hidratálás, UV-védelem és az általános bőrápolási szokások betartása segít megőrizni a bőr egészségét és szépségét, még a legmegterhelőbb utazások során is. Ne feledjük, hogy a bőrünk az első védelmi vonalunk a külső környezeti hatások ellen, így megérdemli a legjobb gondoskodást és figyelmet, bárhol is járunk a világban. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés