ACNEWS

A britek a brexitet hibáztatják, hogy nálunk hideg van

Pexels
Pexels
Miért nem érkezett meg a nyár Londonba? „A hideg Európa hibája"
Hirdetés
Ad image

A minimum 12 fok körüli, napközben a hőmérséklet alig haladja meg a 20-at (és minden nap esik). Kontinentális irónia: „Európában 40 fok van, itt meg ősz: ez a Brexit?”. A meteorológusok azt magyarázzák, hogy a „hiba” a kontinenshez ragaszkodó forró levegőbuborékban van.

A közösségi oldalakon dúl az irónia: „Európában 40 fok van – írják az Instagramon -, itt meg ősz: ez a Brexit-megállapodás része?”. Igen, mert Nagy-Britannia – az EU-ból való kilépés után – időjárási szempontból is elszigetelődni látszik a kontinenstől: Londonba még nem érkezett meg a nyár, 12 fok a minim, éjjel pedig a paplan alatt alszanak, nappal 20 fölé alig mászik a hőmérő, mindig esik, reggel pedig Barbour kabátban kell kimenniük az utcára. 

Még az újságokban is virágoznak a vidám karikatúrák, és a magyarázatok, a szakértők azt magyarázzák, hogy ez ismét Európa hibája: valójában Cerberus és Charon tolja át a rossz időt a Csatornán.

A meteorológusok semmi jót nem ígérnek a következő hetekre: Az időjárás „meglehetősen kiábrándító” lesz a következő napokban is,  „bosszantó” záporok várhatók, és a hőmérséklet jóval az átlag alatt lesz.

A rossz időjárás miatt kénytelenek voltak lemondani több szabadtéri rendezvényt is, köztük – 30 év után először – a sussexi Goodwood motoros fesztivált – írja a corriere.it

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés