ACNEWS

A Császár özvegye nyitja este az Európa-bajnokságot

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
200 ezer skót szurkoló megjelenésére számítanak Németországban, de közülük csak kevesen jutnak be a stadionba.
Hirdetés
Ad image

Németország-Skócia mérkőzés lesz az idei foci EB nyitánya, ami valóságos népvándorlást indított Skóciából. Sajtóhírek szerint 200 ezer skót szurkoló érkezett német földre, hogy szurkoljon a nemzeti tizenegynek. A világon nincs akkora stadion, ahová ennyien beférnek. Ezért a nagy többség a szurkolói zónákban drukkol majd. És persze sörözik. Az EB nyitómeccse rendhagyó módon kezdődik ma este 9-től Münchenben. Ugyanis az Eb-trófeát Heidi Beckenbauer, a német Császár özvegye kíséri a stadionba. A nepszava.hu azt írja, hogy a vendéglátók hazájában sokan azt a hangulatot szeretnék újra átélni, amely a 2006-os németországi világbajnokságot övezte.

A magyar válogatott Szoboszlai Dominik vezetésével első körben június 15-én, azaz szombaton délután 15.00 órakor lép majd pályára Svájc ellen. Majd június 19-én, szerdán este hat órakor a német válogatottal csapnak össze a fiaink. Június 23-án, jövő vasárnap 21.00 órakor pedig a skót nemzeti tizeneggyel küzdenek meg. A játékosaink fejenként 8 millió forintot kapnak a három meccsért, ha a selejtezőből továbbjutnak, ez az összeg az egekbe ugrik.

Érdekesség, hogy Németország különösen nagy hangsúlyt fektet a biztonságra. Mindennap 22 ezer rendőr dolgozik majd az Euro 2024-ért. Több országból is érkeznek rendőrök, köztük magyarok is. Mindannyian Berlinben, Dortmundban, Düsseldorfban, Frankfurt am Mainban, Gelsenkirchenben, Hamburgban, Kölnben, Lipcsében, Münchenben, Stuttgartban teljesítenek szolgálatot.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés