ACNEWS

A frászt hozták a motorosok Visegrádra, megbénult a város

Megrettent Visegrád vezetése a több ezer motorostól fotó: Pixabay
Megrettent Visegrád vezetése a több ezer motorostól fotó: Pixabay
Ismét több ezer motorosból álló menet gyűlt össze és tiltakozott a Szentendrét Visegráddal összekötő, 1116-os számú úton.
Hirdetés
Ad image

A szombat délre bejelentett felvonulás a pilisszentlászlói Hegytető parkolóból indult és Visegrádon, a 11-es út kereszteződésénél ért véget. Ez azután történt, hogy a résztvevők legurultak a Panoráma úton – írta az újabb fordulatról a Telex.

A Motoros Összefogás Vonulás néven meghirdetett esemény előzménye, hogy a helyi önkormányzat március 1. és november 1. között kitiltotta a Fellegvárhoz vezető Panoráma útról a motorosokat. Augusztus végén emiatt már tartottak egy tüntetést a motorosok. Ettől megrettentek a városvezetők. Akkor azzal érveltek, hogy október 31-ig tartó rövid időszakra változtatni már nem tudnak. Viszont a körülbelül 3 kilométeres szakaszra bevezetett korlátozáson, az előző héten a képviselő-testület annak feloldásáról döntött.

Csakhogy a részleges feloldás nem elég. Mivel a motorosok csak egy irányban, felfelé használhatják a Panoráma utat, továbbá sebességkorlátozást is bevezettek a szóban forgó útszakaszon. Szombaton újabb motoros tiltakozó felvonulást tartottak, ami alaposan megnehezítette a közlekedést a környéken. Fodor Donát, a Dodor néven ismert főszervező a sebességkorlátozást eltörlését szeretné elérni.  

„Szeretnénk üzenni a döntéshozóknak. Vegyék figyelembe azt, hogy a motoros társadalomnak 210 ezer tagja van az országban, ami jelentős tömeg” – jelentette ki  Dodor.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés