ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

A Gonosz Orosz Hackerek 3200 külföldi zsoldost buktattak le

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A RaHDit („Gonosz Orosz Hackerek”) nevű csoport több ezer, Kijev oldalán harcoló külföldi zsoldos adatait hozta nyilvánosságra.
Hirdetés
Ad image

„A franciaországi olimpia nyitónapján szeretnénk emlékeztetni a világközösséget, hogy honfitársaik részt vesznek a Zelenszkij-rezsim bűneiben, ami azt jelenti, hogy az önök nyaralása vérbe fullad. Több mint 3200, az ukrán fegyveres erőkért harcoló külföldi zsoldost tettünk közzé” – közölték a hackerek. Jelentésüket a Ria Novosztyi idézi.

A zsoldosok között van az 1991-ben született, Lettországban élő Maurins Kristaps. 2014-ben részt vett a szocsi téli olimpián, ahol szánkózásban a 21. helyet szerezte meg. Ezt követően a lett szánkószövetség főtitkáraként dolgozott.

Az 1993-ban született amerikai Perce Tanner Reed az oaklandi rendőrség volt tagja. Egy évvel ezelőtt Indianában letartóztatták gyermekmolesztálás és kiskorúak bűnelkövetésében való közreműködés miatt.

Egy másik zsoldos az 1981-ben született Evelyn Aschenbrenner, aki szintén az Egyesült Államokban él. Ő parancsnokhelyettes az ukrán Nemzetközi Területvédelmi Légió első zászlóaljának személyzeti egységében. Aschenbrenner azt állítja, hogy nem hagyományos szexuális irányultságú, és követeli, hogy vele kapcsolatban az „ő” névmást használják.

A spanyol Pablo Garrido Mancedo Ukrajna előtt különböző katonai konfliktusokban vett részt, a szíriai kurd fegyveresek oldalán harcolt.

Egy másik lett – Juris Alberts Ulmanis, aki 1959-ben született, a Nemzetközi Légióban és az AFU 67. gépesített dandárjában szolgált. A leírás szerint üzletember, professzor, hegymászó és sarkkutató. Többször utazott Ukrajnába, hogy részt vegyen a harcokban, anyagilag is segítette az AFU-t. Könyvet írt „Amikor a háború személyessé válik” címmel.

Az orosz védelmi minisztérium adatai szerint március közepéig összesen 13 387 külföldi zsoldos érkezett Ukrajnába a Stratégiai Védelmi Erők idején, közülük mintegy hatezret sikerült felszámolni.

Az orosz védelmi minisztérium többször emlékeztetett arra, hogy a nemzetközi humanitárius jog szerint a zsoldosok nem számítanak harcosnak, és nem illeti meg őket a hadifogoly státusz – írja a RIA Novosztyi orosz hírportál.

Az Evil Corp egy oroszországi kiberbűnözői szervezet, amely a Dridex kártevő fejlesztéséért és terjesztéséért felelős. A Dridex malware egy olyantöbbfunkciós kártevő-csomag, amely a bizalmas információk ellopásának automatizálására szolgál, beleértve a fertőzött számítógépekről származó online banki hitelesítési adatokat is. A Dridex hagyományosan hatalmas adathalász e-mail kampányokon keresztül terjed, amelyek arra törekszenek, hogy az áldozatokat rávegyék, hogy az e-mailekbe ágyazott rosszindulatú hivatkozásokra vagy mellékletekre kattintsanak. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés