ACNEWS

A Hamász már menekül: fegyverszünetet ajánlott Izraelnek

A brutális öldöklés után a terrorszervezet azt nyilatkozta, hogy elérte a célját, nyitottak a fegyverszünetre Izraellel.
Hirdetés
Ad image

Csakhogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Hamásszal vívott háború jelenlegi állásáról tegnap este kijelentette: a gázai légicsapások csak a kezdet volt. És mindent megtesznek azokért az izraeliekért, akiket a Hamász fogságba ejtett és a Gázai övezetbe hurcolt – írta a portfolio. Eközben a Hamász egyik vezetője, Moussza Abu Marzuk azt nyilatkozta az Al Jazeerának, hogy elérték céljaikat, és nyitottak a fegyverszünetre Izraellel. A palesztin terrorszervezet ajánlata annak ellenére értelmezhetetlen, hogy még mindig vannak palesztin fegyveres terroristák  Izrael területén belül.

Mint azt az AcNews megírta, a Hamász terroristái szombat hajnalban több ezer rakétát lőttek Izrael békés lakóira. Csak az egyik zenei fesztiválon 260 fiatalt lőttek agyon, sokat elhurcoltak, fogva tartanak. A halálos áldozatok között amerikai és német turisták is vannak. Benjamin Netanjahu elmondta, több tucat kettős állampolgárt fogtak el Izraelben, többek között olyanokat is, akik kínai vagy orosz állampolgársággal rendelkeznek. Egyébként folyamatos kapcsolatban áll Joe Biden amerikai elnökkel, és megköszönte az Egyesült Államoknak, hogy elkötelezett Izrael biztonsága iránt.

Ugyanakkor az Egyesült Államok a Földközi-tenger keleti medencéjébe küldi a USS Gerald R. Ford repülőgép-szállító anyahajót, valamint a kötelékhez tartozó USS Normandy rakétacirkálót és több rakétarombolót. Katonai felszereléseket és lőszert adnak Izraelnek, illetve vadászrepülőket is küldenek a térségbe, köztük a legmodernebb F-35-ös, valamint F-16-os és F-15 gépeket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés