ACNEWS

A háromgyermekes édesanyákra is kiterjesztik az szja-mentességet

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke jelentette be a változást az V. Budapesti Demográfiai Csúcson.
Hirdetés
Ad image

„Demográfiai csúcsot rendezni nemhogy jó dolog, kötelesség is. Nagyon sokan eljöttek a rendezvényre, ami azt mutatja, hogy a család és a gyermek kérdése a világ minden táján megmozgatja az embereket. Magyarország a családok és a demográfia ügyének leghangosabb és legkitartóbb szószólója a nemzetközi politikában” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján.

A miniszterelnök azt is kiemelte, hogy hazánk a konzervatív politikák inkubátorháza. Itt fejlesztik ki a jövő projektjeit, és egyik területen sincsenek olyan jó eredmények, mint a demográfiában. Ebben a kormány öt célt tűzött ki maga elé. Fontosnak tartják, hogy a gyerekvállalás előnyt jelentsen, segíteni szeretnék az otthonteremtést, a családpolitikát az édesanyákra akarják alapozni, az ország működését családbaráttá szeretnék változtatni és minden jogi eszközzel meg akarják védeni a családokat.

A kormány eddigi sikereit is felsorolta Orbán Viktor. Ezek közé tartozik, hogy az egy gyermeket nevelő családok jövedelme megduplázódott, a több gyermeket nevelő családok bevétele pedig a háromszorosára nőtt. Az otthonteremtési kedvezmények bevezetése óta minden ötödik család új otthonhoz jutott. Továbbá bevezették a 30 éven aluli- és a négygyermekes édesanyák szja-mentességét is. Ennek kapcsán bejelentette, hogy az szja-mentességet a jövőben kiterjesztik a háromgyerekesek édesanyákra is.

Az ország első embere felhívta a figyelmet arra, hogy egy anya életben az jelenti a legnagyobb veszélyt, ha egyedül kell felnevelnie a gyermekét. Ismertette, hogy korábban a megszületett gyerekek fele látta meg a napvilágot házas szülők gyermekeként, mára jobb lett az arány, hiszen négyből hárman ilyenek. Megfogalmazta azt is, hogy Magyarországon a nők tartják össze a családot. Fantasztikus, amit nap, mint nap tesznek. „Ha jövőt akarsz a hazának, akkor az édesanyákat védeni kell” – jelentette ki Orbán Viktor.

Videó forrása: YouTube/Orbán Viktor
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés