ACNEWS

A lelki gondok megmutatkoznak az arcbőrön 

Fotó: EverDerm Klinika
Fotó: EverDerm Klinika
Az arcbőr állapota és megjelenése, valamint az érzelmi állapotunk között rendkívül erős a kapcsolat.
Hirdetés
Ad image

Akár látványosan, „többet mond minden szónál aktualitással” árulkodhat rólunk az arcbőrünk. Néhány módja annak, ahogyan a lelki gondok, a tartós stressz és a szorongás meglátszódhatnak a bőrön:

  • Pattanások és aknék: Stressz és szorongás hatására a test magasabb szinten termel kortizolt és ez fokozhatja a bőr faggyútermelését.
  • Bőrpír és vörösség: Stressz hatására a bőrben lévő vérerek tágulhatnak.
  • Sötét karikák és puffadás a szem alatt: Álmatlanság, stressz és fáradtság hatására fokozódhat a szem körüli vérkeringés és folyadékgyülem, ami sötét karikák és puffadás kialakulásához vezethet.
  • Feszült bőr és ráncok: Érzelmi stressz miatt a szemöldök ráncolódhat, a homlok ráncai mélyülhetnek és az arc feszültté válhat. Hosszú távon ezek a mimikai ráncok kialakulásához vezetnek.
  • Viszketés és bőrszárazság: Stressz hatására a bőr vízmegkötő képessége csökkenhet.
  • Gyulladt bőr és bőrbetegségek súlyosbodása: Érzelmi stressz hatására is aktiválódhat az immunrendszerünk, ami akár gyulladásos bőrproblémákhoz vagy már meglévő bőrbetegségek (például ekcéma vagy pikkelysömör) súlyosbodásához vezethetnek.
  • Bőröregedés: Tartós stressz hatására a testben termelődő szabadgyökök száma megnőhet, ami károsíthatja a bőr sejtjeit és elősegítheti a bőröregedés jeleinek megjelenését, például a ráncokat és vonalakat.

A bőrproblémák szinte mindig belülről fakadnak. A megfelelő életmód, a lelki egészség megőrzése, a stresszkezelés és az egészséges szokások – táplálkozás, rendszeres testmozgás, alvás – kialakítása segíthet megőrizni a bőr egészségét és ragyogását, megelőzvén a problémákat. Már kialakult érzelmi eredetű probléma megoldásában fontos lépés a pszichológussal való konzultáció és támogatás. Ez segíthet az érzelmi stressz okainak feltárásában, valamint a megfelelő (stressz)kezelési módszerek és stratégiák kidolgozásában.

A Mentor Programban résztvevők személyre szabott tanácsokat kapnak. Fotó: EverDerm Klinika

A másik fontos kérdés a bőrápolás. A megfelelő bőrápoló termék használata, amelyek hidratálják, táplálják és védelmezik a bőrt. A bőrtípusunknak megfelelő termékek kiválasztásánál fontos, hogy ne okozzanak további irritációt. Valamint kerüljük az ártalmas szokásokat, például a dohányzást és az alkoholfogyasztást.

Az EverDerm Klinika Soul & Health & Beauty Mentor Programja a testi és lelki egészség támogatása mellett a megfelelő bőrápolásban segít. A Mentor Programban résztvevők személyre szabott tanácsokat kapnak bőrápolási szakértőktől a bőrtípusoknak megfelelően, hogy milyen termékek és kezelések javasoltak számukra. A Mentor Program egy olyan lehetőség, amely segíthet, hogy a résztvevők bőrápolási útjukon egészségesebb és szebb bőrt érjenek el. Tehetik mindezt a megfelelő bőrápolási rutin kialakításával, orvoskozmetikai termékek és bőrszépészeti kezelések igénybevételével. Továbbá testi és lelki támogatással, pszichológussal és életmód tanácsadó segítségével.

(x)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés