ACNEWS

A lengyelek máris behódoltak az ukrán gabonának

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Hirdetés
Ad image

Az ukrán agrárminiszter Varsóba utazott tárgyalni, és sikerrel járt.

Korábban a magyar, a lengyel, a bolgár, a szlovák és a román miniszterelnök közös levélben kérte az Európai Bizottság elnökét, haladéktalanul hozzon intézkedéseket az Ukrajnából érkező megnövekedett gabonaimport okozta tarthatatlan helyzet kezelésére.

Azóta több országban is leállították az ukrán exportot, Lengyelország, most mégis visszakozott.

Az ukrán agrárminiszter ugyanis Varsóba utazott tárgyalni, és már meg is erősítették, hogy ismét áthaladhat Lengyelországon az ukrán gabona.

Waldemar Buda fejlesztési miniszter mindemellett közölte, hogy az ukrán élelmiszerek importjára vonatkozó tilalom továbbra is hatályban marad. Julija Szviridenko, az ukrán miniszterelnök első helyettese a közös sajtótájékoztatón kijelentette: bízik abban, hogy az ukrán exportvállalatok tiszteletben fogják tartani a gabonatranzitra vonatkozó megállapodás rendelkezéseit.

Mint mondta, a kijevi vezetés megérti a lengyel és az ukrán termelők aggályait, és elkötelezett a kérdés megoldása mellett.

A Reuters szerint újra elkezdték átvizsgálni a Fekete-tengeri hajókat, amelyek ukrán gabonát szállítanak, így az ENSZ biztosítása mellett elindulhatott a tengeri szállítás is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés