ACNEWS

A volt pesti bérgyilkos zsoldosnak állt az orosz hadseregbe

Ukrajnában harcol az afgán veteránból lett magyar bérgyilkos Fotó: illusztráció Pixabay
Ukrajnában harcol az afgán veteránból lett magyar bérgyilkos Fotó: illusztráció Pixabay
Egy álnéven élő, egykori afganisztáni veterán az orosz hadsereg szolgálatába állt, ezúttal az ukránok ellen harcol.
Hirdetés
Ad image

Az AcNews információja szerint a kettős állampolgárságú, afganisztáni veterán Budapesten korábban bérgyilkosként tevékenykedett, majd megházasodott, családot alapított. Azonban a háborús emlékek még hosszú éveken át üldözték, küzdött a démonjaival. Most visszatért a frontra, ezúttal az ukránok ellen.

„A barátom visszament Moszkvába, hogy orosz egyenruhában harcoljon Ukrajna ellen. Teheti, hiszen orosz-magyar állampolgár – hangsúlyozta az AcNews-nak a hajdan bérgyilkosként „dolgozó” férfi korábbi, afganisztáni katonatársa. – A bevetése óta hónapok teltek el, azóta nem hallottam felőle. Bízom benne, hogy jól van, és hamarosan hazatér.”

Hogy mi lesz az Ukrajnában az oroszok oldalán harcoló veteránok sorsa? Mit kezd velük Moszkva? Ezekre a kérdésekre az Afganisztánban szolgált veterán nem tudott válaszolni. De biztos benne, ahogy a többi túlélőnek, nekik is csak a moszkvai alvilágban adódik majd munka. Akiknek ott nem jut hely, azok nem hivatalos „vendégmunkásként” elözönlik majd az európai városokat és a budapesti éjszakát. Amire már ugye volt példa a 90-es évek közepén.

Emlékezetes, hogy 2022 novembere óta a külföldön állandó lakcímmel rendelkező, kettős állampolgárságú oroszoknak is kézbesítik a behívót egy elnöki rendelet értelmében. Vagyis a kettős állampolgárokat is besorozhatják az orosz hadseregbe. A külföldön életvitelszerűen élő oroszok és az állampolgársággal nem rendelkezők is megkaphatják a behívójukat a friss rendelet értelmében. A kettős állampolgárok korábban mentesültek a sorozás alól.  Az utolsó nyilvános adat a kettős állampolgárok, illetve külföldön élő oroszok számáról 2020 januárjából származik, ekkor 543 ezer fő volt a számuk.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés