ACNEWS

A megcsalást is támogatja az Apple

Iphone-Apple / Fotó: Shutterstock
Iphone-Apple / Fotó: Shutterstock
Az Apple a napokban jelentette be a közelgő iOS 18 új funkcióit. Sokan azonban aggódnak, mert ezzel még könnyebben eltitkolható a csalás.
Hirdetés
Ad image

Az Apple bejelentette a közelgő iOS 18 új funkcióit, amit nem fogadott kitörő öröm. Sokakban ugyanis az a jogos aggodalom támadt, hogy még könnyebben menedzselhetővé válik, ha valaki szeretne kikacsintani a párkapcsolatából.  A felhasználók ugyanis hamarosan lezárhatják és el is rejthetik az alkalmazásokat a telefonjuk kezdőképernyőjéről. A funkció célja, hogy segítsen az embereknek a személyes információikat és a pénzügyeiket még biztonságosabbá tenni, valamint ezzel megakadályozzák, hogy a gyerekek hozzáférjenek bizonyos alkalmazásokhoz. Így nem tudnak felügyelet nélkül online vásárolni.

 „A felhasználók mostantól zárolhatják az alkalmazásaikat, illetve a további adatvédelem érdekében elrejthetnek egy alkalmazást, áthelyezve azt egy zárolt mappába, ami nincs szem előtt.” – osztotta meg a vállalat. Így, az adott alkalmazás értesítései nem is fognak megjelenni a kezdő képernyőn. Éppen ezért nem mindenki repes az örömtől az új funkció hallatán. Egyesek attól tartanak, hogy ez segítséget nyújt arra, hogy szeretőt tartson az, aki szeretne. Azaz csökkenti a lebukás veszélyét.

„A zárolt és rejtett alkalmazások a felhasználók számára megnyugvást nyújtanak abban, hogy az általuk privátnak tartott információkat, például az alkalmazásértesítőket és tartalmakat nem láthatják meg véletlenül mások.” – közölte az Apple hétfőn. A felhasználók a telefonjukba már beprogramozott alkalmazásokat is zárolhatják. Ilyenek az e-mailek, az üzenetek, a jegyzetek, a hívások, a fotók és a Safari, az Apple kereső alkalmazása is. Azaz minden olyan applikáció, amivel, ha figyelmetlenek vagyunk, könnyen lebukhatunk.

„Az iOS 18 és az új iPhone-ok miatt, aki tud, az csalni fog, mint a huzat…ez őrület. A párkapcsolatok halottak”. – posztolta az egyik X felhasználó. „Csak azt tudom, hogy az ios 18 segíteni fogja az embereket a megcsalásban.” – írta egy másik. „Az IOS 18 megpróbálja a megrögzött androidos férfiakat, akik félrelépnek, hogy áttérjenek az iPhone-ra.” – viccelődött egy másik, amit a NewYork Post idézett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés