ACNEWS

A megvetés Lajcsi igazi büntetése, nem a börtön

Fotó: TV2
Fotó: TV2
Egy ország fordult az egykor ünnepelt trombitás ellen.
Hirdetés
Ad image

Valaha egy ország szerette a Galambos Lajost, a mulatós királyt, de azóta fordult a kocka. Szinte alig van olyan ember, aki kiállna a lopásért jogerősen bűnös, 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélt trombitás mellett.

Elég a hírportálok posztjai között körülnézni, az ember csak kapkodja a fejét azon a gyűlöletcunamin, ami Lajcsira zúdul.

Hogy mi ennek az oka? A hozzászólók szerint leginkább az, hogy nem vállalja tettei következményeit. A lopást még csak-csak megbocsátják neki az olvasók, de azt a cirkuszt, ami a börtönbevonulása előtt és azóta produkál, sokaknak már nem fér bele.

Hogy legutóbb magánmentővel vonult a baracskai börtönbe, de mindezt az ügyvédjén keresztül trombitálta szét országnak-világnak, az már soknak bizonyult. Ahogy az utána történtek is.

Hogy mi ezzel Lajcsi célja? Talán az, hogy sajnálják. Áldozatnak lássák. Hiszen a bíró ítéletével szemben tényleg elhiszi, hogy ő áldozata a 8 éve zajló ügynek. Ő nem lopott se áramot, se vizet, se gázt. Ezt soha, sehol nem ismerte el. Mégis börtönben ül.

Úgy tűnik, Lajcsi célja továbbra is a média kiszolgálása. Hogy telefonon keresztül az ügyvédje minden lépéséről, a szájába tett vagy nem tett falatról, a berettyóújfalui börtönkórház irányába megtett minden egyes kilométerről elsőként melyik médiát értesítse.

„A berettyóújfalui központi kórházban minden vizsgálatot elvégeztek az ügyfelemen. Bár az eredményeket lezárt borítékban küldték meg az illetékeseknek, úgy értesültünk, hogy azok alátámasztják mindazt, amiért annak idején a halasztást kértük” – idézte az Origo Lajcsi jogi képviselője, dr. Csontos Zsolt Blikknek adott nyilatkozatát.

Ennek ellenére a trombitaművészt visszaszállították Baracskára, ahol még mindig nem a körletben, hanem továbbra is a gyengélkedőn fekszik.

„Nagyon gyenge, mivel alig eszik valamit, amióta bekerült. Dokumentálják odabent, milyen kevés ennivalót fogyaszt: szinte érintetlenül viszik el tőle az ételeket. Nem lelki okai vannak az étvágytalanságának, ez is összefügg a betegségeivel” – folytatta az ügyvéd.

Az AcNews szerint éppen Lajcsi nyilatkozatra felhatalmazott ügyvédjének szómenése az, ami most kiveri az olvasóknál a biztosítékot. Aki megtehetné, hogy figyelmezteti a védencét: önsorsrontó módon zsákutcába vitte őt az állandó szereplési vágy.

Emiatt aztán sok százan szidják, szapulják az egykor ünnepelt trombitaművészt. Szinte alig akad elvétve valaki, aki Lajcsit védelmébe venné.

„Végre férfiként vállalhatná a következményeket a tettéért. Azt gondolom, nem ültetné le a bíróság ha ártatlan lenne. Csak azt kívánom neki, hogy viselkedjen férfiként és vègre ne rinyáljon” – írja az Origo Facebook oldalán egy olvasó.

„Ilyen cirkuszt mint ez a bűnöző csinál nem szabad engedni a törvénynek, ha mások kibírjak, ő is ha nem eszik, az ő baja…” – replikázott egy hozzászóló.

„Majd ha nagyon éhes lesz eszik! Hozzá van szokva a jó élethez, most nem ízlik a börtön koszt!” – írja egy másik.

„Lopott ,csalt, hazudott. Mi itt a probléma ? Miért ment tönkre a családja?” – tette fel a kérdést egy harmadik olvasó.

A nők hozzászólásaikban sokkal keményebben fogalmaztak, mit a férfiak.  

„Röhej, nem a betegségre mondom mert az lehet, hogy pánikbetegség. De ez a cirkusz, ami van, nem férfias” – véli egy asszony.

„Az utolsó pillanatig bulikázott. Már előre egyeztette a további időpontokat. Érdekes dolgok ezek…” – írja egy másik hölgy.

„A fagyi vissza nyal LAJCSI” – üzente szintén egy hölgy.

„Maradjon is a börtönben más ember is a börtönben van ha lopott” – foglalta össze a nagy többség véleményét egy fiatal lány.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés