ACNEWS

A miskolci diákok szólaltak fel az óceánokért

A miskolci diákok Portugáliában figyelmeztettek az Óceánok Világnapjának fontosságára.

Hirdetés
Ad image

A miskolci diákok Portugáliában figyelmeztettek az Óceánok Világnapjának fontosságára.

 Nemzetközi tanulmányi úton vehetett részt 12 AIS diák, akik az Óceánok Világnapja alkalmából egy közös projektet valósítottak meg a Santo António Nemzetközi Iskolával (SAIS) Lisszabonban. 

Az Óceánok Világnapja alkalmából utaztak ki a miskolci diákok Portugáliába, ahol élménydús programok kíséretében hívták fel a figyelmet a tengereink és óceánjaink fontosságára, melyeknek szennyezettsége évről évre egyre nagyobb problémát jelent világszerte.

A környezettudatos szemléletre nevelés jegyében rengeteg új ismerettel gazdagodtak a tanulók, emellett hozzájárultak a 30×30-as globális kampány megvalósításához, melynek célja, hogy 2030-ra megvédjük szárazföldünk, vizeink és óceánjaink legalább 30%-át. 

Hatalmas élményben volt része a miskolci Avalon Nemzetközi Iskola tanulóinak – akik immár 3. éve csatlakoznak minden júniusban ehhez a fontos világeseményhez – hiszen négy napot tölthettek egy másik Cambridge Assessment International Education iskolában Portugáliában. 

„Hatalmas örömmel és izgalommal várták érkezésünket a SAIS tanulói – akárcsak mi – hiszen a diákok a virtuális találkozások után végre élőben is együtt lehettek.  Hamar megismerkedtek a levelezőtársak és természetesen egy délelőtt eltelte után már sok-sok új barátság jött létre. Nagyon büszkék vagyunk AIS diákjainkra, hiszen az első perctől kezdve aktívan bekapcsolódtak az órák menetébe és a megbeszélésekbe egyaránt.” – mesélte az utazást követően Oláh Tünde, az AIS igazgatója.

Az idei évben 30. alkalommal ünnepeltük az Óceánok Világnapját június 8-án. Ezen a napon a két iskola diákjai a portugál óceánparton töltötték a napot, ahol a helyi polgármesteri hivatal köszöntését követően közösen megtisztították a partszakaszt. Projektjükkel példaként szolgálhatnak diáktársaik számára világszerte!

A négy nap alatt az AIS diákjai rengeteg tapasztalattal és új ismerettel gazdagodhattak. A nagyszerű testvériskolai kapcsolatot a jövőben is fenn kívánja tartani a két iskola, így a következő tanévben a Santo António diákjai látogatnak el a miskolci iskola tanulóihoz egy újabb nagyszerű közös projekt megvalósítására. 

Oláh Tünde köszöni az AIS szülőinek a támogatását – „Nélkülük nem valósulhatott volna meg, hogy már ilyen kicsi korban nemzetközi tapasztalatszerzést tudjunk tanulóinknak biztosítani, hiszen elsős, másodikos és harmadikos diákokat vittünk tanulmányi útra Portugáliába.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés