ACNEWS

A naptej és ami utána jön: így kezeld az anyajegyeidet

EverDerm jóvoltából, Dr. Jenei Márta fotói
EverDerm jóvoltából, Dr. Jenei Márta fotói
A nyár közeledtével nemcsak a naptej használata elengedhetetlen, de jobb, ha folyamatosan figyeljük anyajegyeinket.
Hirdetés
Ad image

Ahogy a hőmérséklet folyamatosan emelkedik, sokan vágyakoznak a napfényes napokra, a strandra és az élet örömeire, amit a nyár kínál. Azonban ahogy előkészülünk a nyári szezonra, nem szabad elfelejtenünk a bőrünk védelmét és az egészségünket fenyegető kockázatokat. A bőrgyógyászati szűrések, különösen az anyajegyszűrés, kritikus fontosságúak a bőrünk egészségének megőrzésében és a bőrrák korai felismerésében.

Mik azok az anyajegyek?

Az anyajegyek a bőrön található pigmentált sejtek csoportjai, amelyek különböző méretűek, formájúak és színűek lehetnek. Ezek általában ártalmatlanok, de bizonyos esetekben a melanoma, vagyis a bőrrák egyik formája lehetnek. A melanoma a legveszélyesebb bőrrák-típus, és ha korai stádiumban felismerik és kezelik, nagyobb esély van a sikeres gyógyulásra. Az anyajegyszűrés célja az, hogy az orvos szakértő szeme alatt értékelje a bőr állapotát, különös figyelmet fordítva az anyajegyekre és az esetleges elváltozásokra. Ez az eljárás segít azonosítani az esetlegesen rákos vagy előrákos állapotokat, és lehetővé teszi az időben történő kezelést, ami akár anyajegy-eltávolítás is lehet.

Fotó: EverDerm jóvoltából, Dr. Jenei Márta fotói

Elengedhetetlen a szűrés

Az anyajegyszűrés során az orvos általában megvizsgálja a páciens teljes testét, beleértve a fejbőrt, a hajat, az arcot, a kezeket, a lábakat, a hónaljat és a nemi szerveket is. Az orvos különös figyelmet fordít az anyajegyekre, amelyek szabálytalan alakúak, színük megváltozik, vagy más különös jellemzőkkel rendelkeznek. Ezek a jelek lehetnek a melanoma vagy más bőrrákos elváltozások jelei. Fontos megjegyezni, hogy az anyajegyszűrés nem csak a felnőttek számára ajánlott. Már gyermekkorban is fontos lehet az anyajegyek rendszeres ellenőrzése, különösen akkor, ha a családban előfordult bőrrák vagy más bőrbetegségek. Az időben történő felismerés és kezelés kulcsfontosságú a gyermekek és fiatalok egészségmegőrzésében is. Az anyajegyszűrés előnyei közé tartozik a korai felismerés és kezelés lehetősége, amely növeli a sikeres gyógyulás esélyeit. Ezenkívül a rendszeres szűrővizsgálatok segítenek
azonosítani az esetleges bőrproblémákat és megelőzni azok súlyosbodását.

Az anyajegyszűrés fontosságát tovább növeli az UV-sugárzás káros hatása. A napozás és a napégés növelheti az anyajegyek kockázatát és elősegítheti a bőrrák kialakulását. Ezért a bőrgyógyászati szűrések különösen fontosak a nyári időszakban, amikor több időt töltünk a napon. Az EverDerm Health & Beauty az egészség és szépség nagykövete, ezáltal a nyár előtti bőrgyógyászati szűrések fontosságát nem győzik az EverDerm szakemberei hangsúlyozni. A klinika lehetőséget biztosít június 20-án, Dr. Jenei Márta bőrgyógyász szakorvos bőrgyógyászati szakrendelésén való részvételre. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés