ACNEWS

A nyugdíj előtt álló pedagógusok már nem kapnak emelést

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Azokat a tanárokat hagyták ki a januári fizetésemelésekből. akik nyugdíjazás előtt állnak. Ezt pedig semmilyen jogszabály nem tiltja.
Hirdetés
Ad image

Több nyugdíj előtt álló pedagógus is jelezte, hogy januárban nem sorolták át őket az új jogviszonyba. Így kimaradtak a béremelésből is. A tankerületi központokat felügyelő Klebelsberg Központ (KK) nem reagált a problémára. De a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője, Nagy Erzsébet azt mondta, erről a KK elnöke már tudott.

Az ügyvivő azt mondta, hogy amikor a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnökével, Totyik Tamással együtt találkoztak Maruzsa Zoltán államtitkárral és vele, Hajnal Gabriella a béremelés elmaradást azzal indokolta, hogy a nyugdíj előtt állók nem kaptak január elején kinevezésmódosítást, nem tartoznak a státusztörvény hatálya alá, ami a bérekről rendelkezik – írja a Népszava.

A PDSZ ügyvivője szerint a KK elnöke azt javasolta, az érintettek kérelmezzék a nekik járó fizetésemelést. Ez azonban etikailag, jogilag is aggályos, mert az illetmények meghatározása nem jogviszonyhoz, munkakörhöz kötött, márpedig az érintettek pedagógusok. Nagy Erzsébet azt is elmondta, hogy az egyeztetésen felvetődött, hogy lényegében semmilyen jogszabály nem tiltja, így gyakorlatilag a tankerületeken múlik, hogy a nyugdíj előtt álló pedagógusok is kapnak-e béremelést.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés