ACNEWS

A párizsi Moulin Rouge hátat fordított a kígyóknak

Piton / Fotó: pixabay
Piton / Fotó: pixabay
Levett a műsoráról egy kígyós számot az állatvédők tiltakozása miatt. A régóta futó műsorszám szereplője egy vízzel teli tartályban úszik, ahova – és ez volt a gond - kígyókat dobnak be.
Hirdetés
Ad image

Az 1889-ben alapított kabaré, amelynek vendégköre főleg turistacsoportokból áll, sokáig próbálta mentegetni a kígyók szerepeltetését, és 2024-re tűzte ki azt az időpontot, amikortól nem alkalmaz élő állatokat a műsorszámaiban – számolt be róla csütörtökön a The Guardian.

    Az állatvédők demonstrációi és a párizsi városvezetéstől kapott figyelmeztetés miatt azonban a Moulin Rouge végül beadta a derekát, és keddi közleményében bejelentette, hogy többé nem tűzi műsorra a kígyós számot.

    Az állatvédők és a városi illetékesek is kegyetlenségnek tartották, hogy a szárazföldön élő kígyókat a víztartályba dobják, ahol vonaglanak, amíg egy táncosnő előadja a számát.

    A műsorban két kígyófajt használtak, délkelet-ázsiai kockás pitont és tigrispitont, amelyek védettek és szárazföldön élnek. A természetben már mindkét faj egyedeit látták úszni, ugyanakkor a műsorszámban ragasztószalaggal akadályozták meg, hogy a kígyók harapni tudjanak, vagy a tartály vizébe ürítsenek.

    Amandine Sanvisens, a párizsi Animaux Zoopolis állatvédő csoport szerint a kígyókat erősen stresszeli, amikor a tartályba helyezik őket, emellett egy szűk fémládában szállítják őket nap mint nap a helyszínre, ami másfélórás utazást jelent.

    A revüszínház döntését az aktivista „történelmi lépésnek” nevezte, amely „helyes irányba, az állatok fogságban tartásának franciaországi megszűntetése felé vezet”.

    A Moulin Rouge tavaly azt közölte a Le Parisien című lappal, hogy a varietében „soha nem bántalmaztak és soha nem is fognak bántalmazni állatokat”.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés