ACNEWS

A poklot élték át a csornai gyerekek – Lefagyott lábbal küldték iskolába

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A szülők ittak, dohányoztak, és szerencsejátékoztak, miközben gyermekeik egy penészes házban fagyoskodtak, és ütötték egymást.
Hirdetés
Ad image

Egy penészes, rendezetlen, testi épséget veszélyeztető ház két szobájában laktak a szörnyetek szülők, az anya két nagykorú fia, a kiskorú lánya és a két közös kiskorú kisfú.

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

A felnőtt fiatalemberek ittasan folyamatosan veszekedtek és verekedtek, ez pedig rossz hatással volt a kiskorú gyermekekre.

A kislány iskolai közösségbe való beilleszkedését jelentősen nehezítette ápolatlan megjelenése és a megtanult rossz problémamegoldó stratégiája is. Megviselték egyik felnőtt bátyja őt bántalmazó magatartásai, mellyel szemben szülei nem védték meg.

A szülők magatartása a hatóságokkal felszínes volt, ingatlanjukat elárverezték a családban élő három kereső személy fizetésének nem megfelelő beosztása miatt. Ezután a család egy 30 négyzetméteres, lakhatásra alkalmatlan mellékhelyiségbe költözött. Tavaly novemberben a hatóságok kiemelték a gyermekeket a családból.

A szülők mindhárom gyermek értelmi, érzelmi, testi és lelki fejlődését is veszélyeztették. Az ügyészség a vádlottakat három-három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Velük szemben hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés