ACNEWS

A Real Madrid 2:0-ra megnyerte a BL döntőt

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A meccs végén Borussia Dortmund – Real Madrid 0-2, a spanyolok ünnepelhettek Carvajal és Vinícius Jr. góljaival.
Hirdetés
Ad image

A londoni Wembley Stadionban a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmund együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája megrendezett 2024-es fináléjában. A csúcstartó spanyol bajnok a BL-döntő megnyerésével immáron 15-szörös győztese a legrangosabb európai kupasorozatnak. Eközben a német klub a 2013-as londoni vereség után ismét elvesztette a finálét az angol fővárosban – írta az Origo.

A lap szerint a Dortmund összességében harmadszor, 2013 után először jutott be ismét a Bajnokok Ligája döntőjébe – akkor szintén a Wembley-ben lépett pályára, és vesztette el a Bayern München elleni mérkőzést. A spanyol bajnok Realt az egész szezonban csupán a városi rivális Atlético Madrid tudta legyőzni, amelyet éppen a Borussia búcsúztatott el a harcos és fizikális játékstílusával a BL negyeddöntőjében. A játékosok sem akarták elhinni, hogy már az első percben megszakították a Dortmund és a Real Madrid BL-döntőjét. Ugyanis már a mérkőzés első percében több szurkoló is berohant a pályára, akiket nagyon nehezen lehetett csak kitessékelni onnan.

A Real Madrid feltámadt a BL-döntő második félidejében. Dani Carvajal fejesével szerzett vezetést a Real Madrid, majd a 83. percben végleg eldőlt a találkozó. Ian Maatsen nagy hibája után Vinícius Júniorhoz került a labda, majd ugyan nem találta el igazán jól azt, így is a hálóba tudott lőni.  A Wembley-ben 11 év után ismét szomorkodhatott a Dortmund, míg a Real hatodszor is magasba emelhette a trófeát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés