ACNEWS

Lefejezte az ejtőernyőst a repülőgép szárnya

Egymotoros gép Illusztráció forrás: pixabay
Egymotoros gép Illusztráció forrás: pixabay
Érvénytelen engedéllyel repült a pilóta, a végzetes baleset idején.
Hirdetés
Ad image

Nicolas Galy 4000 méter magasságban szárnyas ruhában ugrott ki a repülőgépből. A pilóta közvetlenül ezután szem elől tévesztette a férfit, és megkezdte az ereszkedést a repülőtér aszfaltja felé.

Egy hibát azonban elkövettek: az ugrás előtt nem egyeztettek a pályájukról, vagyis, hogy ki milyen irányba fog haladni. A kommunikáció hiánya szörnyű balesetet okozott. A két útvonal keresztezte egymást és az egymotoros gép szárnya lefejezte Galy-t.

A halálos balesetet szenvedett férfinak ezután automatikusan kinyílott az ejtőernyője, és így, fej nélkül zuhant a földre a test. A pilóta mind ebből semmit nem vett észre, csak a landolás után derült ki számára, hogy mi történt.

Az ügyészek szerint a pilóta hibája okozta a balesetet, ő azonban tagadta, hogy bármiféle jogsértést követett volna el. Azt állította, hogy a siklóruhás áldozata nem a várható ívet követte, nem lett volna szabad azon suhannia.

A tárgyalás során az is kiderült, hogy a pilóta érvénytelen engedéllyel repült. A férfit 12 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, és egy évre eltiltották a repüléstől -írta a nypost.com.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés