ACNEWS

A robbanásban megégett Zoltán életéért küzdenek az orvosok

Kómában tartják a felrobbant taktakenézi ház lakóját.

Hirdetés
Ad image

Kómában tartják a felrobbant taktakenézi ház lakóját.

Irtózatos pusztítást végzett a robbanás Taktakenézen a Dobó utcában lakó, 55 éves N. Zoltán házában. A látvány döbbenetes: egyedül az egyik szoba sarka – mint valami torzó – maradt állva, minden mást a földdel tett egyenlővé a detonáció.

A robbanás három szomszédos ház tetejét is súlyosan megrongálta. A dörej után pánikban szaladt ki az egész utca, riadtan figyelték a tűzoltókat, amint erejüket megfeszítve emelték ki a romok alól a szerencsétlenül járt házgazdát.

Molnár Tibor polgármester az AcNews-nak elmondta: az elsődleges vizsgálatok szerint a konvektornál szivárgó gáz okozta a robbanást. Szerencsére senki nem tartózkodott az utcán, mert a szétrepülő törmelékek, cserepek, fadarabok nagyobb tragédiát okozhattak volna.

„Öt házzal odébb lakom. Az éktelen dörejre az unokáim rémülten felsírtak. Papucsban, zokniban rohantam Zoltán házhoz, közben hívtam a rendőrséget. Elmondhatatlan látvány fogadott: szállt a por, a házat teljesen letarolta a légnyomás” – emlékezett a történtekre Molnár Tibor, Taktakenéz polgármestere.

„Az orvosok szerint szombatig eldől, hogy Zoltán életben marad-e? Ugyanis nagyon súlyos töréseket, belső sérüléseket szenvedett, a debreceni kórházban küzdenek az életéért. Egész Taktakenéz együtt drukkol a felépüléséért. Ha Zoltán hazajön, a falu és az önkormányzat összefog, hogy felépüljön az otthona – ígérte a polgármester.

A szomszédok úgy tudják, az egyedül élő férfi testének 40 százaléka harmad-negyedfokú égési sérüléseket szenvedett. Ráadásul, amikor belélegezte a forró, mérgező füstöt, a légcsöve olyan súlyosan megégettt, hogy a kórházban mesterséges kómában tartják.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés