ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

A Szajna vize nagyon jó, csak a triatlonisták szervezete gyenge

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Párizsban a férfi nő, a kalapácsvetést mérő visszább teszi a jelet, a Szajna vize pedig nagyon jó. A város meg kong az ürességtől - de ez legalább igaz
Hirdetés
Ad image

Belgium visszalépett a hétfői vegyes váltó triatlonversenytől. Svájc pedig kénytelen volt átrendezni a versenyzők névsorát, miután mindkét ország sportolói megbetegedtek a múlt heti első triatlonversenyek után.

Belgium bejelentette, hogy visszalép a versenytől, miután egyik triatlonistája, Claire Michel megbetegedett – közölte közleményében a nemzeti olimpiai bizottság. A közlemény nem részletezte Michel betegségét, amelyről napokkal azután számoltak be, hogy a női triatlon szerdai versenye során a Szajnában úszott.

„A Belga Triatlonnak sajnos be kell jelentenie, hogy a belgák nem indulnak holnap a párizsi olimpián a vegyes váltóban. A döntést, akárcsak ezt a közleményt, a sportolókkal és kíséretükkel egyeztetve hoztuk meg” – áll a közleményben.

Claire Michel szerdán a 38. helyen végzett a női triatlonversenyben.

A nyilatkozatban a szervezőknek szánt szavak is élesek voltak. „A Belga Triatlon reméli, hogy a jövőbeni olimpiai triatlonversenyek tanulságai levonhatók. Mint például az edzésnapok, a versenynapok és a versenyformátum garantálása, amelyet előre tisztázni kell, és biztosítani kell, hogy ne legyen bizonytalanság a sportolók és a kísérő személyzet számára.”.

A svájci csapatnak eközben pótolnia kellett Adrien Briffodot, aki gyomor-bélrendszeri fertőzés miatt kellett visszalépnie. Simon Westermann fogja helyettesíteni őt.

Hanspeter Betschart, a svájci olimpiai főorvos megjegyezte, hogy nem világos, hogy Briffod fertőzése összefüggésben van-e a Szajna vízminőségével.

„A más országokból érkező kollégáim felmérése eddig nem mutatott ki gyomor-bélrendszeri megbetegedések halmozódását azoknál a sportolóknál, akik múlt szerdán indultak az egyéni versenyen” – mondta Betschart.

A játékok párizsi 2024-es szervezői közleményben közölték, hogy a Szajna vízminősége az egyéni triatlonversenyek reggelén „nagyon jó” szinten volt – írja a CNN.

„A Párizs 2024 mindenkit emlékeztetni szeretne arra, hogy a sportolók egészsége és jóléte a legfontosabb prioritásunk. A Szajnában rendezett versenyek tekintetében naponta végeznek vízminőségi vizsgálatokat. A Nemzetközi Triatlon Világszövetség a Párizs 2024-gyel egyeztetve, az eredmények és egy sor (elsősorban egészségügyi) kritérium alapján dönt arról, hogy folytatják-e az eseményt. Az egyéni triatlonversenyek reggelén a Szajnából vett vízminták a World Triathlon kritériumai szerint nagyon jó minőségűnek bizonyultak ” – áll a közleményben.

A két megbetegedés ellenére a hétfői vegyes váltó triatlonverseny a tervek szerint zajlik. Mondván, hogy a Szajna vízminősége az elmúlt órákban javult.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés