ACNEWS

A szem az öregedés tükre

Fotó: EverDerm
Fotó: EverDerm
Az öregedés jelei először a szemkörnyéken jelennek meg. Ennek igen egyszerű az oka: az arc területén itt a legvékonyabb a bőr.
Hirdetés
Ad image

Szemünk azonban az arcunk központi eleme is. Így ha itt hamar elkezdünk ráncosodni, az bizony nem csak a megjelenésünkön tud rontani, de az önbizalmunkon is.

A szemkörnyékápolás egy igen ingoványos terület. Laikusan ugyanis nagyon nehéz megállapítani, hogy mikortól érdemes elkezdeni a különböző krémek vagy akár kezelések igénybe vételét. Az EverDerm Klinika vezetője, Slamovits-Horváth Beáta múlt héten az egyik legnagyobb kereskedelmi tévécsatorna reggeli műsorában lányával beszélt a fiatalkori szemkörnyékápolás fontosságáról. Az idén 25 éves lányának ugyanis két hónapja volt lézeres szemműtéte, amely után most szemei még hangsúlyosabbá váltak.

Ilyen fiatalon általában még nem a ráncok, sokkal inkább a sötét karikák okozhatnak esztétikai problémát. Ezeket bár sminkkel még könnyen el lehet fedni, hosszú távon azonban nem oldja meg a problémát. A fáradság vagy akár a genetika okozta karikák halványítására tökéletes választások lehetnek a C-vitamin, a retinoid vagy a hialuronsav tartalmú hidratálók és szérumok. Ezek mindennapos használata a ráncok kialakulását is lassítja, így két legyet üthetünk egy csapásra. Ha pedig egy kis extra ápolásra van szüksége a fiatal bőrnek például egy álmatlan vizsgaidőszak után, akkor a kollagénes cryoterápia a legjobb választás.

Fotó: EverDerm

Idősebb korban, amikor már az első ráncok is megjelennek, akkor érdemes áttérni a komolyabb szemkörnyékápolók használatára és kezelések igénybevételére. A szakértők ilyenkor már a magasabb hialuronsav tartalmú, kollagénes, peptidekben gazdag, retinolt is tartalmazó anti-aging szérumokat javasolják. Kezelések tekintetében is a már meglévő ráncok kezelésére a hatóanyagbevitel magasabb szintjét ajánlják. Ilyen például az NCTF-NANOSOFT™ szemkörnyékkezelés. Ez a bőrminőség 6 fontos területén ér el kiemelkedő eredményt: hidratálás, feszesség, ragyogás fokozás, a ráncok és a bőrfelszín egyenletességének kezelése és a pórusok finomítása.

Fontos azonban azt megjegyezni, hogy minden bőrtípus számára más krémek és kezelések fognak a legjobban működni. Abban azonban minden szakértő egyetért, hogy a rendszeres fényvédelem és a külön szemkörnyék ápoláshoz szükséges krémek használata már fiatal korban elengedhetetlen. Így idősebb korunkban is ragyogó tekintettel nézhetünk tükörbe. (x)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés