ACNEWS

A szépségből gyakran válhat szörnyeteg

Fotó: EverDerm
Fotó: EverDerm
A plasztika és az esztétika is tud függőséget okozni. A túlzásba vitt beavatkozások eredménye látható.
Hirdetés
Ad image

Lindsay Lohan, Kylie Minogue, Meg Ryan… bár ezek a nők mind sikeresek és tehetségesek a szakmájukban, sokaknak mégis a túlzásba vitt plasztikai és esztétikai beavatkozásaik jutnak róluk először az eszébe. Kim Kardashian-ről is már évek óta cikkeznek külseje miatt. A média ugyanis biztosan állítja, hogy a botrányhősnő több plasztikai műtéten is átesett, bár ezt ő maga a mai napig tagadja. A túlzásba vitt beavatkozások eredménye azonban így is, úgy is látható. Szóval a kérdés nem az, hogy miért akarják többen letagadni ezeket, sokkal inkább az, hogy miért nem ismerik a mértékletességet?

Bár erről kevés szó esik a médiában, de a plasztika és az esztétika is tud függőséget okozni. Természetesen itt nem az implatok vagy a betöltött anyagok okozzák az addikciót. A probléma inkább mentális eredetű. Az EverDerm Laser & Beauty Klinika szakorvosai sokszor találkoznak olyan páciensekkel, akik azért szeretnének bizonyos kezeléseken részt venni, mert olyan problémát “látnak” magukon, amelyek nincsenek is. Az önmagunkról alkotott kép sokszor inkább negatív irányba hajlik. Ez pedig már annyira megszokott, hogy szinte már észre sem vesszük.

Az eltorzult önkép alapja rendkívül egyszerű. Ilyenkor a saját, általában külső tulajdonságaink közül azokra fókuszálunk, amiket rossznak, szégyellnivalónak találunk magunkban. Erre tesz rá még egy lapáttal a celebek és az influenszerek befolyása a női szépségideálra. Ez még inkább eltorzítja a nők énképét.

(Fotó: EverDerm)

Sok nő gyakran ezért választja a fájdalmas és hosszú felépülési idővel is járó beavatkozásokat, hogy megfeleljenek saját, valamint a médiában látott eltorzult elvárásoknak. Az ördögi kör azonban nem tud olyan könnyen megszakadni. Amíg az énképünk nincs rendben, addig mindig találunk majd magunkon olyan dolgot, amit meg akarunk változtatni. Még akkor is ha ez teljesen indokolatlan. Ezért nagyon fontos, hogy mielőtt bármilyen beavatkozáson veszünk részt, biztosak legyünk abban, hogy miért is szeretnénk azon átesni.

A következő lépés pedig a jó szakember megtalálása, aki amennyiben feleslegesnek érzi a beavatkozást, azt nem végzi el, és javaslatot tesz egyéb megoldásra. Az EverDerm Klinikán dolgozó plasztikai sebészek – akik az esztétikai beavatkozásokat is végzik – orvosi kötelezettségüknek tartják, hogy az elvégzett beavatkozások során a test arányainak harmonizálásával természetes megjelenést kölcsönözzenek az adott páciensnek. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés