ACNEWS

A távmunka gátolja a karriert

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
Egy decemberi felmérés szerint a home office-ban dolgozókat ritkábban léptették elő és ritkábban kaptak fizetésemelést 2023-ban.
Hirdetés
Ad image

Resume Builder felmérése szerint 2023-ban a home office-ban dolgozó alkalmazottak kaptak a legritkábban előléptetést és fizetésemelést. Ugyanakkor ők voltak a legboldogabbak, és legkevésbé náluk valószínű, hogy új állást keresnek 2024-ben. Az irodában dolgozó alkalmazottak arról számoltak be, hogy ők viszont kevésbé boldogok.

A felmérés szerint a megkérdezett távmunkában dolgozók mindössze 42%-a kapott előléptetést 2023-ban, szemben a folyamatosan az irodában dolgozók 55%-ával. Ehhez képest a hibrid munkavállalók 54%-át léptették elő. Ami a fizetésemelést illeti, a távmunkások mindössze 41%-a kapott legalább 10%-os emelést, míg a teljes időben a hivatalban lévő és a hibrid alkalmazottak körülbelül 50%-a.

Van azonban jó oldala is a home office-nak. Az irodában dolgozó alkalmazottak több stresszről és boldogtalanságról számoltak be. 11%-a „rossznak vagy borzalmasnak” minősítette a mentális egészségét, szemben a távolról dolgozók 8%-ával. A hivatalban dolgozó alkalmazottak további 43%-a azt mondta, hogy „nagyon stresszes”, szemben a „távoli” alkalmazottak 30%-ával – számolt be erről a Business Insider.

Talán nem meglepő, hogy a teljes munkaidőben a hivatalban lévő alkalmazottak fele azt mondta, hogy jövőre új állást keres, míg a távdolgozók alig több mint egyharmada nyilatkozott így. Stacie Haller, a Resume Builder vezető karrier-tanácsadója azt ajánlja a home office-ban dolgozóknak, hogy legyenek provokatívabbak, és iktassanak be rendszeres találkozókat a vezetőikkel előléptetésük és bérkilátásaik javítása érdekében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés