ACNEWS

A TEK fogta el a terrortámadással fenyegető 15 éves érdi fiút VIDEÓ

Fotó: police.hu/illusztráció
Fotó: police.hu/illusztráció
Ráadásul a kamasz a barátnőjét halálosan megfenyegette, most a bíróság 30 napra elrendelte a letartóztatását.
Hirdetés
Ad image

Megdöbbentő fenyegetést posztolt két alkalommal is egy érdi fiú a TikTok oldalán. Azt állította, hogy április 29-én megtámad egy mecsetet, amit élőben közvetít majd. Ráadásul a hajnali bejegyzést egy újabb követte. Az olvasók közül valaki riasztotta a rendőrséget. Gyorsan azonosították a poszt íróját, egy 15 éves érdi fiú. Követője annak az ausztrál terroristának, aki 2019 márciusában 51 embert ölt meg Új-Zélandon. Ő két mecsetet megtámadott és aki cselekményét élőben közvetítette.

A TEK kommandósai Kazincbarcikára indultak, a fiú ugyanis ide tartott egy menetrend szerinti autóbusszal. Mint kiderült, a barátnőjéhez ment, akit találkozásukkor halálosan megfenyegetett. Ezért a helyi rendőrségen előállították zaklatás miatt. Onnan a tinédzsert a TEK Budapestre vitte, ahol a nyomozók terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiút a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi őrizetbe vette, kezdeményezte  letartóztatását, amit a bíróság elrendelt – írta a police.hu.

Az elfogással kapcsolatban a rendőrség felhívást is közzétett. „A TEK és a KR NNI egyetértésben hangsúlyozza, hogy a hatóság minden, a tudomására jutó, az élet kioltásával járó bűncselekmény gyanúja esetén megteszi a szükséges és nélkülözhetetlen intézkedéseket, hogy egy esetleges tragédiát megelőzzenek. A világ bűnügyi tapasztalatai alapján a magyar bűnüldöző szervek minden fenyegetést komolyan vesznek. Nem engedhető meg, hogy egyetlen magyar ember élete is veszélybe kerüljön.  

Kérjük, aki úgy érzi, hogy külső segítségre van szüksége pszichés problémái megoldásához, az keressen fel szakembert, vagy vegye fel a kapcsolatot valamelyik lelkisegély szolgálattal! Aki pedig környezetében észlel mentális problémával küzdő személyt, kérjük, jelezze a hatóságok felé!

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés