ACNEWS

A TEK kommandósai betonba verték a szerb drogbandát

Fotó: police.hu/illusztráció
Fotó: police.hu/illusztráció
Nagy fogás: 750 millió forintot érő drogot találtak a  Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a szerb bűnbandánál.
Hirdetés
Ad image

A Nemzeti Nyomozó Iroda győri egysége tavaly nyár óta nyomoz egy nemzetközi kábítószer-kereskedő bűnszervezettel szemben. A külföldi társhatóságokkal közös felderítésnek köszönhetően március, majd április elején is voltak elfogások. A nyomozók a kommandósok segítségével elkapták a szerb P. Rankovot, mikor Szerbiába tartva a Röszke–Horgos határátkelőhöz ért. A nyomozók átkutattak a férfihoz köthető két budapesti lakást és egy garázst. Az Árnyas utcában lévő kocsitároló több mint 600 millió forintnak megfelelő kábítószert rejtett, illetve 20 liter amfetaminolajat és közel 90 kg marihuánát. Ezzel az akcióval 150 ezer adag drog piacra kerülését akadályozták meg a rendőrök.

Miután a férfit kábítószer-kereskedelemmel meggyanúsították, majd letartóztatták, a győri egységnél a nyomozás nagy erőkkel folytatódott tovább. A felderítés újabb sikereket hozott. Egy magyar és két szerb férfi is rács mögé került. A nyomozók mindegyiküket április 7-én Budapesten fogták el.  J. Tamás Sándort Angyalföldön, Boris C.-t Újbudán, míg Andelic C.-t a Belvárosban. A két szerb férfi elfogását a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei hajtották végre. Ingatlanaik átvizsgálásakor a nyomozók kilószámra találtak hasist és kokaint, illetve prés- és fóliázógépeket, digitális mérlegeket, valamint nejlonzacskókat. Egyikük garázsában bőröndben lapult a hasistégla. A három férfitól összesen mintegy 27 kg drogot foglaltak le a nyomozók, aminek a feketepiaci értéke közel 150 millió forint.

A rendőrök mind a magyar, mind a két szerb férfit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Jelenleg mind a hárman letartóztatásban vannak. Egyik társuknak, Bréti Zoltánnak sikerült megszöknie a hatóság elől, jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ezért ellene európai elfogatóparancsot adtak ki – írta a police.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés