ACNEWS

Huszonhatszor bukott meg egy milliomos az egyetemi felvételin

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Sikeres karrierje ellenére az üzletember 40 év után sem mond le arról, hogy egy neves egyetemen tanulhasson tovább.
Hirdetés
Ad image

Szerdán közel 13 millió kínai diák számára kezdődött meg a kínai Gaokao egyetemi felvételi vizsgája. Az állami média szerint ez a „világ legnehezebb” ilyen jellegű tesztje. Liang Shi 27. alkalommal futott neki a vizsgának. Pedig nem igazán van rá szüksége. 

Az úgynevezett gaokao lehetővé teszi, hogy a diákok bekerüljenek az ország művelt elitjébe, és karriert építsenek. Az egyetem minden évben komoly erőfeszítéseket tesz az akár négy napig tartó vizsga során, hogy kizárhassa a csalást.

Liang Shi 56 éves férfi, és a 27. alkalommal próbálkozik. De nem feltétlenül van szüksége a diplomára. Ő ugyanis önerejéből lett milliomos. Karrierje egy gyárban kezdődött, és most saját építőanyag-vállalatát vezeti. 

„Kellemetlen, hogy nem jutottam el az egyetemig. Nagyon szeretnék egyetemre menni, és értelmiségi lenni” – mondta az AFP hírügynökségnek Liang Shi, aki a tekintélyes Szecsuáni Egyetemen szeretne továbbtanulni. A sikeres vállalkozó először 1983-ban, 16 évesen próbált szerencsét. A következő 10 évben azonban újra és újra kudarcot vallott. Végül 1992-ben feladta, mert a vizsgát csak 25 év alattiakra korlátozták.

A fiának viszont 2011-ben sikerült átmennie a vizsgán, és ugyanebben az évben a korhatárt is feloldották. Azóta a milliomos minden évben szerencsét próbál. Bár Shi fia nincs elragadtatva apja ötletétől, a férfi azonban nem tágít: biztos benne, hogy ezúttal sikerülni fog. 

Az elmúlt 12 hónapban minden nap intenzíven tanult. „Úgy éltem, mint egy szerzetes egy kolostorban” – fogalmazott Shi. Abbahagyta az ivást, és még szenvedélyéről, a Kínában rendkívül népszerű a Mahjong játékról is lemondott a célja elérése érdekében. 

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés