A Bazilikánál találkozik a klasszikus és a könnyűzene

AC News 2019.08.13. AC News

A Bazilikánál találkozik a klasszikus és a könnyűzene

Miklósa Erika, Harcsa Veronika, Snétberger Ferenc és Sárközy Lajos is fellép az idei ZENERGIA-koncerten a Szent István-bazilikánál, aminek műsora Liszt Ferenctől a Queenig vezet. Az MVM idén negyedik alkalommal hívja életre szabadtéri zenei koncertjét, amely egy olyan egyedülálló fúziós koncert, ahol találkozik a zene és a jótékonyság, a klasszikus és könnyűzene.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Az eseménynek a Bazilika előtti Szent István tér ad otthont 2019. augusztus 31-én, szombaton 20:00 órától. (Esőhelyszín: Müpa) Az este során neves művészek által csendülnek fel többek között Liszt Ferenc, a Queen, Mozart, Piazzolla, Paganini, Edith Piaf és a Margaret Island művei.

A zenei műsort a Bazilikára vetített fényfestés teszi még emlékezetesebbé.

A koncert idén is ingyenes az állóvendégek számára, de az ülőhelyekre limitált számban 3000 Ft-os támogatói jegy vásárolható. Az MVM a jegyeladásból befolyt összeget az idei évben is jótékony célra ajánlja fel. Szavazatával döntse el Ön, kit támogasson az MVM a koncert bevételével! A legtöbb szavazatot kapott szervezet nevét a koncert előtt, augusztus 31-én este 8 órakor hirdetik ki.

„Az utóbbi években a fiatalok leszakadtak a klasszikus zene hajójáról, de nem azért, mert le akartak szakadni” – mondja a harmincéves Balázs János a Fidelion, aki idén korábbi Liszt-díja mellé a Kossuth-díjat is megkapta. „Talán a koncerttermi élőzene elvesztette vonzerejét. Maga a klasszikus zene némileg poros lett. Az emberek másban találnak lelki feltöltődésre. Most a fiatal művészeken a sor, hogy a hagyományokat megtartva újat alkossanak, s előcsalogassák az érzelmeket és a komolyzene iránti szeretetet a fiatal generáció tagjaiból.”

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)