A magyar kultúra napja - Miklósa Erika koncertezik Sanghajban

AC News 2020.01.16. AC News

A magyar kultúra napja - Miklósa Erika koncertezik Sanghajban

Miklósa Erika világhírű koloratúrszoprán és Horváth István tenor lép kedden a magyar kultúra napja alkalmából tartandó koncerten Sanghajban, az ottani főkonzulátus szervezésében.

    

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A főkonzulátus immár 5. alkalommal rendezi meg a koncertet Sanghajban, a Hudec László tervezte Moore-emléktemplomban. Az esemény a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg és a magyar kultúra napja, valamint a kínai újév köszöntése alkalmából tartják meg - olvasható a főkonzulátus csütörtöki közleményében.
Az összegzés felidézi, hogy Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa hagyományteremtő céllal 2016-ban rendezte meg az első magyar kultúra napi újévi koncertjét az Angelica leánykar vendégszereplésével. A külképviselet azóta minden évben minőségi programmal ünnepli a magyar kultúra napját és mutatja be hazánk kiemelkedő kulturális értékeit.
Mint írják, 2017-ben Vásáry André operaénekes, 2018-ban az Egri Érseki Fiúkórus, 2019-ben a MusiColore Énekegyüttes adott teltházas koncertet a Moore-emléktemplomban.
A közlemény szerint a minden évben kiemelt érdeklődéssel kísért eseményen jelentős számban vesznek részt Sanghaj vezetői, a régió meghatározó vállalatainak vezetői, a kulturális élet véleményformáló képviselői, üzletemberek és a diplomáciai testület tagjai.
Az ingyenes koncert helyszíne az eredetileg 1887-ben épített metodista templom, amelyet 1929-ben Hudec László tervei alapján alakították át. A templom nevét J. M. Moore-ról kapta, aki 1890-ben lánya emlékére egy nagyobb támogatást ajánlott fel az egyháznak.
A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt - írta az MTI. 

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT