Esős, szeles ünnepnap jön, csak vasárnap lesz csapadékmentes, meleg idő

2019.03.14. AC News

Esős, szeles ünnepnap jön, csak vasárnap lesz csapadékmentes, meleg idő

Pénteken sokfelé 1848. március 15-ét idézi az időjárás is: esős, szeles idő várható. Akik részt vesznek a nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvényeken, érdemes esőkabátot vagy esernyőt is vinniük.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzése szerint pénteken keleten is fokozatosan csökken a felhőzet, néhány órára mindenhol kisüt majd a nap, de a déli óráktól nyugat felől újabb felhősödésre számíthatunk. Délelőtt elsősorban a keleti megyékben, valószínű eső, záporeső, napközben elszórtan, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől újabb csapadéksáv érkezik. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen erős, az Észak-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik, majd késő délutántól mérséklődik a légmozgás. Éjszakai 0–6 fok, nappal 9–15 fok várható.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, majd délutántól délnyugat felől csökken a felhőzet. Kezdetben szórványosan, délután már csak helyenként valószínű eső, zápor. Délnyugaton időnként megélénkül a változó irányú, másutt többfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. A hőmérséklet éjszaka 2–8, nappal 10–16 fok között várható.

Vasárnap általában gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szelet nagy területen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1–7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17–22 fok között várható.

Hétfőn a Tiszántúlon még több órára kisüt a nap, de északnyugat felől egyre több helyen alakul ki eső, záporeső. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Éjjel 5–10, nappal 9–17 fok közötti hőmérséklet várható, napközben északnyugaton lesz hűvösebb, délkeleten melegebb.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)