Helyszíni beszámoló: Sodró folyó a Béke téren – „Szörnyű volt, mintha egy katasztrófafilmbe csöppentem volna!”

Radics Márk 2017.05.24. AC News

Helyszíni beszámoló: Sodró folyó a Béke téren – „Szörnyű volt, mintha egy katasztrófafilmbe csöppentem volna!”

A fővárosi tűzoltók és a katasztrófavédelmisek is rengeteg helyen kellett, hogy segítsenek a fővárost elért vihar miatt; még ma is több helyen dolgoznak. Főszerkesztőnk, Radics Márk a vihar idején az egyik legnagyobb özönvíz kellős közepén tartózkodott, és több óra elteltével tudott csak kimenekülni a helyszínről.
 

php bejegyzeseknel(200x300)

Számos helyen alagsorba, garázsba, pincébe betört esővíz eltávolításához hívták a tűzoltókat, akiknek munkáját önkéntes mentőszervezetek, önkéntes tűzoltó egyesületek és polgárőr egyesületek is segítették – írja az MTI a vihar után. A közlemény szerint a II. kerületben például egy óvoda alagsori helyiségébe folyt be víz, és több mint egy méter magasan gyűlt össze. A X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton egy terebélyes fa dőlt egy autóra, ahogy a Százados úton, a VIII. kerületben is kidőlt fa rongált meg egy kocsit. A Városligetben ötven-hatvan centiméter mély pocsolya nehezítette a trolibusz közlekedését. A pocsolyában egy mentőautó is elakadt.

A fővárosra is lecsapó vihar, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondot, a II. és a III. kerületben is több utcát és utat elöntött a víz. A XIII. kerületi Béke téren több személyautó is a vízben rekedt. Radics Márk a helyszínen tartózkodott éppen, amikor a vihar lecsapott.

„Percek alatt történt minden, szinte fel sem fogtam a helyzetet, máris az autó visszapillantó tükréig ért a víz. Nagyon megijedtem, az előttem és mögöttem álló autók nagy része már nem is tudott tovább menni. Nekem sikerült kikanyarodnom a Szegedi útról a Lehel útra, ahol a villamos sínekig el tudtam jutni, ott sekélyebb volt a víz” – kezdte a történetet munkatársunk, aki csak lélekjelenlétének köszönheti, hogy jó döntést hozott szinte az utolsó pillanatban.

„Ismerem a környéket, arra lakom. A villamos síneken át fordultam be az Egészségház parkolójába, ami egy sziget volt a tócsa közepén. Alig tudtam már kormányozni, mert olyan volt, mintha egy sodró folyó kellős közepén lennék az autóval. Sikerült végül feljutnom a parkolórészre, ahol leállítottam kocsit. Ezt követően azonban több órán keresztül rengeteg emberrel együtt várakoztunk a rendelő épületében, hiszen sem gyalog, sem autóval nem lehetett közlekedni a helyszínen. Szörnyű volt, mintha egy katasztrófafilmbe csöppentem volna! Gyerekek sikoltoztak, idősek sérültek meg. Hihetetlen állapotok uralkodtak!”

 

Az előrejelzések szerint újabb csapadék várható többször is a héten. Érdemes odafigyelni arra, hogy útnak induljunk-e akkor.  

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
php bejegyzeseknel(200x300)
Spaverin bejegyzeseknél(200x300)