Jövő hétvégén rendezik meg a Székely Fesztivált Budapesten

2017.05.03. AC News

Jövő hétvégén rendezik meg a Székely Fesztivált Budapesten

Jövő hétvégén rendezik meg a Székely Fesztivált Budapesten, a Millenáris parkban, ahol péntektől vasárnapig kulturális programokkal, székely ételekkel, italokkal, kézműves termékekkel várják a látogatókat - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Domokos István, a fesztivál szervezője a műsorban elmondta, hogy a rendezvény díszvendége a Gyergyószék tizennégy, egységes képpel megjelenő települése lesz.

A szervező közlése szerint a fesztivál három napja alatt mintegy 30-50 ezer vendégre számítanak a Millenáris parkban, ahol a kulturális programok mellett a látogatók megismerkedhetnek a székely gasztronómia teljes vertikumával. Domokos István példaként említette, hogy meg lehet majd kóstolni például a székely töltelékes káposztát, az ordás palacsintát, sajtokat, kolbászokat és a kürtős kalácsot is.

Emellett elhozzák Budapestre azokat a pálinkákat is, amelyek ezer méter feletti magasságban termő vadgyümölcsökből - például áfonyából, galagonyából, csipkebogyóból - készültek.

Domokos István kiemelte, hogy legalább száz olyan termelő lesz jelen, aki hagyományos módszerekkel készíti kézműves termékeit és a rendezvény sajátossága, hogy maguk a termelők állnak a pultok mögött.

A szervező szerint 1200-1400 olyan termék lesz jelen a fesztiválon, amelyek Magyarországon ismertek ugyan, de kereskedelmi forgalomban nem igazán kaphatóak.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT