Kabát Peti összetört Mészöly Kálmán halálhírének hallatán

AC News 2022.11.22. AC News

Kabát Peti összetört Mészöly Kálmán halálhírének hallatán

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nyolcvanegy éves korában hétfőn elhunyt Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott magyar labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya. A legendás játékos haláláról a család tájékoztatta az MTI-t.

Cba - cikk közötti

A Szőke Sziklaként ismert egykori középhátvéd november 2-án tüdőgyulladással és keringési problémákkal került a János Kórház belgyógyászati osztályára. A legendás futballistát fertőzéssel kezelték, ám állapota a kezdeti javulás után rohamosan romlani kezdett. Néhány nap múlva a koronavírus-fertőzést is elkapta. Mészöly Kálmán november 22-én, életének 81. évében hunyta le örökre a szemét. A lesújtó hírt családja közölte. Fia, Mészöly Géza egykori válogatott labdarúgó, hátvéd, jelenleg edző, a Borsnak nyilatkozott édesapja eltávozásáról.

„Még a kórházban vagyunk, hétfőn este tízkor ment el apu, szívelégtelenségben hunyt el. Mellette tüdőgyulladása volt. Felépült a Covidból, de ez megviselte szegénynek a szervezetét. A szívével már 4-5 éve voltak problémák, Dr. Merkely Béla professzor is kezelte őt. Szerintem már jobb neki odafenn, mert sokat szenvedett...” – mondta az edző a napilapnak.

Szerettein kívül a magyar focitársadalmat is mélyen megrázta a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitányának halála. Többjük a közösségi médián keresztül nyilvánították ki részvétüket, köztük az egykori válogatott csatár, Kabát Péter is, aki még mindig döbbenten áll a történtek előtt.

„Egyik ismerősöm posztjából értesültem a halálának híréről. Először el sem akartam hinni, és igazából még most sem tértem magamhoz. Tegnap alig bírtam elaludni” – kezdte lapunk megkeresésére Kabát Peti, aki 23 évvel ezelőtt találkozott először Mészöly Kálmánnal, amikor 1999-ben leszerződött a Vasas SC-hez.

Az egykori válogatott közeli kapcsolatban állt a futball-legendával, akárcsak fiával, Mészöly Gézával, aki később az edzőjeként mentorálta Petit az Újpest FC-nél.

„Nagyon sajnálom a családját. Borzalmas, amin most keresztülmehetnek…” – zárta le szomorúan Peti, aki osztozik a hozzátartozók fájdalmán.

Mészöly Kálmán 1941. július 16-án született Budapesten. A labdarúgást a III. Kerületi TTVE csapatában kezdte, majd 1959-ben a Vasas igazolta le, ahol a teljes játékos pályafutása során futballozott. 1961 és 1971 között 61 alkalommal szerepelt a válogatottban, az 1962-es chilei világbajnokságon ötödik helyezést, az 1966-os angliai világbajnokságon hatodik helyezést ért el a magyar együttessel. 1962-ben az év labdarúgójává választották, aki a magyar futball történetében egyedüliként vehetett részt játékosként és szövetségi kapitányként egyaránt a világbajnokságon.

2011. augusztus 20-án A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Titok a múltból: előkerült egy fotó Katona Klári első esküvőjéről

AC News 2022.12.02.
Régi, ritkaságszámba menő kép került elő a 22 éves Katona Klári énekesnő első esküvőjéről Galácz Lajossal, a Neoton együttes alapító tagjával.

Összetört a Zámbó család – Gyűlést tartanak Anna néni halála után

AC News 2022.12.01.
Tegnap este jött a hír: elhunyt a Zámbó család legidősebb tagja, a 96 éves Anna néni. Lapunknak sikerült elérni a fiát, Árpyt, aki megtörten nyilatkozott a családi tragédiáról.

Elérzékenyül Haumann Máté, amikor naponta látja magát néhai édesapjával

Pataki József 2022.11.30.
Haumann Péter utolsó filmes munkáját nemrégiben kezdték el vetíteni a tévében. A reklámfilmben fiával, Mátéval szerepel, aki így minden nap láthatja magát édesapjával.

Huppsz

Luxusautót kapott Kulcsár Edina

AC News 2022.12.01.
Az egykori szépségkirálynő nagyon meglepődött, amikor megkapta a piros szalaggal átkötött fehér luxusjárgányt.

Az utolsó üzenet Kárász Róberttől - Mi történhetett?

AC News 2022.12.01.
Egy szomorú fotóval tudatta az ATV egykori műsorvezetője, hogy egy időre elhagyja a közösségi médiát.

Caramel feleségének nagyon sietős volt ünneplőbe öltöztetnie a szívét

AC News 2022.11.30.
Még be sem köszöntött a december, de Caramel felesége már karácsonyi pompába vágta az egész lakást.  
video4 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között

AC News

Aranyérmes lett a veszprémi cukrászda a gasztronómiai világbajnokságon

AC News 2022.12.02.
A Koko veszprémi cukrászda a brémai muzsikusok című Grimm-mese jellegzetes motívumát ábrázoló alkotása aranyérmes lett a luxemburgi gasztronómiai világbajnokság döntőjében.

Újra Mikulásfutás - vasárnap ellepik a fővárost a rohanó Mikulások

AC News 2022.12.02.
Két év kényszerszünet után vasárnap ismét megrendezik a Mikulásfutást Budapesten.

Az UNESCO szellemi kulturális örökség része lett a lipicai lótenyésztés

AC News 2022.12.02.
A lipicai lótenyésztés hagyománya szellemi kulturális örökség részeként felkerült az UNESCO listájára – jelentette be az Agrárminisztérium.

Sziréna

Négymilliárdos áfacsalás

AC News 2022.12.02.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi ...

Részegen autózott a rendőr a pisztolyáért, majd lelőtte magát

AC News 2022.12.02.
Dávid egy liter almapálinkát ivott a legjobb barátjánál a végzetes estén, utána elhajtott a polgári rendőrségre, magához vette a fegyverét, és volt barátnője házánál fejbe ...

Szerelem: A törzsőrmester első látásra beleszeretett az utcán egyedül szaladgáló, fekete fiúba

AC News 2022.12.01.
A törzsőrmester és új szerelme újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. 
Video4a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között

Itthon

Miniszterelnökség: a földhivatalokban is szünetel az ügyintézés az igazgatási szünet alatt

Pataki József 2022.12.02.
Speciális szabályokat vezetett be a kormány a földhivatalok esetében az igazgatási szünet idejére - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

Nagy István: a háborúra adott minden európai válasz elhibázott

Pataki József 2022.12.02.
Minden európai válasz, amely az orosz-ukrán háborúra érkezik, elhibázott - jelentette ki az agrárminiszter csütörtökön Nyíradonyban.

Bakondi György: egyre súlyosabb a migrációs válság

Pataki József 2022.12.02.
Folytatódik és egyre súlyosabbá válik a 2015 óta tartó migrációs válság - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti m...

Világ

A bíróság leállította a Donald Trumptól legfoglalt iratok szakértői vizsgálatát

Pataki József 2022.12.02.
Egy szövetségi fellebbezési bíróság csütörtökön leállította a külső szakértő munkáját Donald Trump floridai házában lefoglalt iratok felülvizsgálatára, ami megnyitja...

Nuland: Putyin kudarcot vallott az EBESZ megosztására tett kísérletében

Pataki József 2022.12.02.
Vlagyimir Putyin orosz elnök kudarcot vallott az Ukrajna legyőzésére, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megosztására vagy tönkretételére tett kísérletében...

Kuleba: fenyegető leveleket is küldtek a levélbombán kívül ukrán külképviseleteknek

Pataki József 2022.12.02.
Két ukrán külképviselet is kapott "nagyon konkrét fenyegetésekkel" levelet ugyanazon a napon, amelyen a bombát tartalmazó csomagot elküldték Ukrajna spanyolországi nagykövetségére - jelentette ki Dm...
video3 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

Profil

Dr. Merkely Béla: Nem értik az emberek, miért kell egészségesen élni

Pataki József 2022.11.19.
A héten nyitották meg az ETELE Plázában a Body Worlds kiállítást, ahol feldarabolt emberi testeket, állatokat és a test más anatómiai struktúráit mutatják be plasztináció segíts&eac...

Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Pataki József 2022.11.05.
Az edző, már gyermekkora óta sportol minden egyes nap, így nem volt kérdés annak idején, hogy milyen irányba fog elmozdulni az élete. Azóta rengeteg versenyen mérettette meg magát, és sikert sikerre halmozott. &Eacu...

500 mangalicát tart Fekete Zsóka, akit a leginspirálóbb gasztronómiai teljesítményéért díjaztak

AC News 2022.10.27.
A 2022-es Femcafé Inspiráló nők gáláján a leginspirálóbb gasztronómiai teljesítmény díjat Fekete Zsóka Mangalicatenyésztő, a Mangalica Farm tulajdonosa kapta. A Hajdúbösz&ou...

Amiről beszélnek

Elhunyt a maffiózók sztárja – Egy kocsiból dobták ki a holttestét

Pataki József 2022.12.02.
Frank Vallelonga Jr., a Zöld könyv – útmutató az élethez című filmből és a Maffiózók című sorozatból ismert színész  rejtélyes körülmények között hunyt el. 60 &eacut...

Elherdálták George Michael milliárdos vagyonát

Pataki József 2022.12.02.
A legendás popikon 97 millió fontos, azaz 47 milliárd Ft-os hagyatékának nyoma veszett.

Dráma:Lánya miatt az intenzív osztályon kezelik a TV2 sztárjának édesanyját

AC News 2022.12.02.
A Jóban Rosszban egykori nővérkéjének édesanyja agyvérzéssel került kórházba. Szorcsik Viki szerint édesanyja az őt ért támadások viselték meg.
Video4a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között
Remiz uzlethaz - felugro