Roma kulturális influencer képzés indul a Corvinuson

AC News 2020.09.17. AC News

Roma kulturális influencer képzés indul a Corvinuson

Corvinusos oktatók indítanak roma kulturális influencer képzést az Európai Unió támogatásával az egyetemen. A tanfolyam szakmai keretét az Európai Unió által támogatott AMASS kutatási program adja, célja, hogy a felvételt nyert hallgatók hatással legyenek a szűkebb és tágabb környezetükre, és hozzájáruljanak a romákról alkotott sokszor negatív médiakép újragondolásához a modern világ új eszközeivel.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A Budapesti Corvinus Egyetemen meghirdetett ingyenes képzésre olyan 18 és 30 év közötti roma lányok, nők, asszonyok jelentkezését várják, akik a közösségük iránt felelősséget éreznek, és vállalják a roma kulturális értékek közvetítését a tudatos közösségimédia-használat révén. A képzés elvégeztével a résztvevők képesek lesznek a saját vállalkozásuknak, projektjüknek, ötletüknek is hatékonyan ismertséget, követőket, ezáltal pedig piacot szerezni a közösségi média felületein.

A résztvevők többek között a következő készségeket és ismereteket sajátíthatják el: fotó-, videókészítés és -szerkesztés, énmárka- és márkaépítés, közösségi média, marketing, webdesign, sajtóműfajok, kultúraközvetítés. A program a képzésen túl lehetőséget biztosít a kapcsolatépítésre, interjúkészítésre ismert roma művészekkel, kultúraközvetítőkkel. A tanfolyam szakmai keretét az Európai Unió által támogatott AMASS kutatási programon belül a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói biztosítják.

Az ingyenes képzés 2020 októberétől december elejéig tart, öt képzési napon, a Budapesti Corvinus Egyetem stúdiójában. A járványügyi helyzetre tekintettel a személyes képzési alkalmakat online oktatás egészíti ki – írják a közleményben.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT