Vándortábor-vezetői képzés indul pedagógusoknak

Bánstik Dávid 2017.04.27. AC News

Vándortábor-vezetői képzés indul pedagógusoknak

Az 2017 nyarán induló erdei vándortáborok vezetőinek képzésére indít akkreditált tanfolyamot pedagógusoknak a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület - közölte az egyesület csütörtökön az MTI-vel.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Lomniczi Gergely főtitkár tájékoztatása szerint a 30 órás képzést elvégzők ingyenesen vehetnek részt az erdei vándortáborokon és napi bruttó tízezer forintos táborvezetési díjban részesülnek. A továbbképzésre május 5-ig lehet jelentkezni.

A továbbképzésen a pedagógusok megismerik a túrázáshoz, táborozáshoz szükséges normákat és szabályokat, alkalmassá válnak a veszélyhelyzetek elkerülésére, az esetleg szükséges egészségügyi feladatok ellátására, továbbá térképolvasói és tájékozódási gyakorlatra is szert tesznek.

Az elméleti képzés Budapesten lesz, a gyakorlati ismereteket az egyes útvonalakhoz kapcsolódó helyszíneken sajátíthatják el a tanárok. A képzés díja tízezer forint, mely tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatás díját, a gyakorlati oktatás szállással és étkezéssel kapcsolatos költségeit, a tananyagot és a vizsgadíjat.

A sikeres vizsgát tett pedagógusok államilag elismert tanúsítványt kapnak, és jogosultak lesznek az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett erdei vándortáborprogram táborszervezőknek és kísérőknek szóló kedvezményeinek igénybevételére.

 

A vándortábor-vezetői továbbképzésre a Testnevelési Egyetem felnőttképzési csoportjánál lehet jelentkezni a tf.hu/fcs internetes oldalon, az erdei vándortáborokkal kapcsolatos további információ a www.erdeivandor.hu oldalon található.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT