Viharos széllökések a Dunántúlon – Hétfőre virradóan hidegfront érkezik

2019.02.10. AC News

Viharos széllökések a Dunántúlon – Hétfőre virradóan hidegfront érkezik

Viharos szél, erős széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat öt megyére. Hétfőn hidegfrontra ébredünk, az erős szél megmarad, kedden az ország túlnyomó részén lehetnek erős széllökések.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki riasztást széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúl északnyugati felében megerősödik, később egyre több helyen viharossá fokozódik a délnyugati szél. A legerősebb széllökések 60–75 km/h körül várhatók.

Hétfőre virradó éjszaka intenzívebb záporokkal, kis valószínűséggel zivatarral, illetve nyugatira, majd északnyugatira forduló széllel hidegfront érkezik. A hőmérséklet hajnalban 2-6 fok között alakul. A déli és keleti megyékben eleinte még több helyen eshet az eső, az ország más tájain futó zápor, esetleg hózápor alakulhat ki. Az északnyugati szelet elsősorban a Kisalföldön és a Bakonyban kísérhetik viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4–9 fok között alakul.

Keddre már most viharos szélre figyelmeztetnek a meteorológusok. Öt megye kivételével az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki a várható 60–75 km/h-s széllökések miatt.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)