ACNEWS

Adventi csend: lövések Las Vegasban, fegyverropogás Brüsszelben

Fotó: Képernyőkép / X
Fotó: Képernyőkép / X
Tegnap este két brutális vérontás is volt, még csak nem is a világ két pontján zajló háborúban. Rengeteg halott…
Hirdetés
Ad image

Szívszorító és brutális gyilkosságokkal kezdődik az ünnepi időszak. Ölik egymást az emberek, nem csak Ukrajnában, és Gázában, hanem Brüsszelben és Las Vegasban is.

A rendőrség szerint legalább négy ember megsérült, egyikük súlyosan egy fegyveres támadásban Brüsszel központjában. Mint a rendőrség szóvivője elmondta, este fél nyolc körül riasztották őket. Ekkor a feltételezett támadó vagy támadók már szökésben voltak. Egyelőre úgy gondolják, nem voltak terrorcselekményre utaló jelek.

Az incidens a belga főváros központjában, az Avenue de la Toison d’Or nevű forgalmas bevásárlóutcán történt. A belga média szerint egy bevásárlóközpontot ki kellett üríteni. A kora esti televíziós felvételeken nagyszámú rendőrautó és mentőautó volt látható – írja a krone.at.

Ugyanúgy tegnap történt egy hasonló incidens Lasd Vegasban is, ahol legalább három ember meghalt az egyik egyetemen elkövetett lövöldözésben. Egy másik személy kritikus állapotban van kórházban.

A rendőrség szerint a feltételezett elkövető is meghalt. Az, hogy a lövöldöző hogyan lelte halálát, még nem világos, ahogy az indítéka sem.

A CBS amerikai műsorszolgáltatónak nyilatkozó bűnüldöző források a fegyveres férfit egy hatvanas éveiben járó, fehér, egykori egyetemi professzornak nevezték.

Helikoptereket is bevetettek. Médiajelentések szerint a kampuszt teljesen lezárták, és a környező utak is átmenetileg járhatatlanok voltak. Az emberek nagyon megijedtek. Az X platformra már felkerültek az első szemtanúkkal készült interjúk. Egy nő a KVVU helyi műsorszolgáltatónak elmondta, hogy többfelől is zajt hallott, és a campus egyik épületébe menekült.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés