ACNEWS

Aggódnak a rajongók: Hugh Jackman ismét rákos lehet

A sármos színész a közösségi oldalán tudatta a hírt, hogy orvosa szerint újra kialakulhat a bőrrákja.

Hirdetés
Ad image

A sármos színész a közösségi oldalán tudatta a hírt, hogy orvosa szerint újra kialakulhat a bőrrákja.

Az X-Man-filmek rajongói megszokhatták, hogy a Jackman által megformált Farkas gyakorlatilag elpusztíthatatlan: pillanatok alatt meggyógyul, bármilyen erős támadás éri.

Azonban az 54 éves színész ugyanolyan ember, mint bárki, ráadásul már évek óta küzd a bazálsejtes karciómával. Úgy tűnt, hogy sikerült legyőznie a bőrrákot, de a biztonság kedvéért Jackman háromhavonta jár bőrgyógyászhoz. Az orvosa újabb elváltozásokat talált a világsztár bőrén – írja a Sky News.

Jackman a Twitteren osztotta meg ezt a hírt, még pedig azért, hogy felhívja a követői figyelmét arra, hogy mennyire fontos eljárni a szűrővizsgálatokra.

„Azt szerettem volna, ha tőlem halljátok a biztonság kedvéért. Most csináltak két biopsziát, mivel az orvosom észrevett két kis dolgot, amelyek akár bazálsejtes karciómák is lehetnek. Ő egyelőre nem tudja megmondani, de 2-3 napon belül meglesz az eredmény, azt is meg fogom osztani veletek” – mondta a színész a videóban, amelyen sebtapasz takarta az orrát.

„Arra azért szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy a bazálsejtes a legkevésbé veszélyes típus a bőrrákok között”

Jackman arra is kitért, mennyire fontos az, hogy az emberek naptejet használjanak. Szerinte ezzel nem lehet játszani, hiszen a lebarnult bőr nem ér annyit, mint az ember egészsége.

„Egyszerűen nem éri meg, mindegy, mennyire akarsz lebarnulni. Higgyetek nekem” – mondta a videóban.

Azt is elárulta, hogy először 2013-ban vették nála észre a karcinómát, azóta ha esik, ha fúj, háromhavonta minimum meglátogatja a bőrgyógyászát.

A bazálsejtes karcinóma egy általában rózsaszínes, gyöngyházfényű vagy áttetsző csomó a bőrön. Varasodhat, sebesedhez, vérezhet is. A bőrrákos megbetegedések körülbelül 80 százalékáért felelős, azonban a melanómával ellentétben nem tud áttétet képezni – írja a Házi Patika.

 

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés