ACNEWS

Házimacska ejtette túszul a gazdáját – ki kellett szabadítani

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Egy kétségbeesett macskatulajdonostól érkezett segélyhívás az állatmentőhöz. Azonban nem a macskáját, hanem a nőt kellett megmenteni.
Hirdetés
Ad image

Egy kétgyermekes anya hívta rettegve a Salzburgi Állatmentőket, miutána macskája hirtelen rátámadt. A két gyerekét azonnal a nagymamához küldte. Amikor a csapat megérkezett, látták, hogy az állat gazdája elbarikádozta magát egy szobában. Így védte magát agresszív macskájától, aki korábban mély harapási és karmolási sebeket ejtett rajta. Ez már csak azért is probléma, mert a macska szájában emberre veszélyes baktériumok is vannak.

Az állatmentő csapatnak sikerült a macskát az erkélyre kergetni, és kiszabadítani a nőt szorult helyzetéből.

Ezután hívták a Vöröskeresztet a seb miatt: „Aggódtunk amiatt is, hogy a seb elfertőződhet, ahogy az gyakran előfordul macskaharapásoknál”- mondták a mentők. A gazdit kórházba szállították, míg a macskát állatorvoshoz vitték – írja a krone.at.

„Először azt hittük, hogy csak egy tréfás hívás. De valójában egy drámai eset volt” -mondta az Osztrák Állatmentő Szolgálat munkatársa.

Az állat szájában lévő baktériumok voltak az okai a riadalomnak, melyek gyulladást okoztak a nőnél. Azt nem tudni, mi okozta a háziállat agresszív viselkedését, de azóta ivartalanították. A tulajdonosnak el kell majd eldöntenie, hogy hazaengedi-e a macskát, aki addig az állatorvosnál marad.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés