ACNEWS

Nem vették észre: agydaganata miatt ivott meg napi 10 liter vizet

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Amikor a férfi elmondta az orvosoknak, hogy naponta 10 liter vizet is megiszik, az orvosok egy egészen másfajta betegséget feltételeztek.
Hirdetés
Ad image

Az extrém szomjúság ugyanis leggyakrabban a cukorbetegség jele. Az orvosok azonban értetlenül álltak, amikor a 41 éves Jonathan Plummer erre vonatkozó teszteredményei negatívak lettek. Aztán kiderült, hogy a postásként dolgozó férfi rendkívüli szomjúságának oka egy agydaganat volt, amely az agyalapi mirigyében helyezkedett el.

Az agy borsónyi méretű része segít szabályozni a szomjúságérzetünket, és arra utasít, hogy igyunk, ha azt érzékeli, hogy kiszáradunk. Plummer esetében azonban a rendszer megbolondult, és arra utasította, hogy naponta az ajánlott mennyiség ötszörösét igya meg – írja a DailyMail.

Csak akkor vették észre a daganatot, amikor egy rutin szemvizsgálatra ment, és a Derriford Kórházba utalták MRI-vizsgálatra. Ez kimutatta, hogy agydaganata van, mégpedig egy csírasejtes daganat. A férfinak ezután 30 sugárterápiás kezelésen kellett átesnie, de ma már tumormentes.

Visszaemlékezve a megpróbáltatásaira, azt mondta: „Állandó szomjúságot éreztem, amit nem tudtam csillapítani, és eljutottam arra a pontra, hogy annyi vizet ürítettem, amennyit ittam. Szörnyű időszak volt, ami miatt egyszerre több napot is kihagytam a munkából, és rendkívüli fáradtságot tapasztaltam.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés