ACNEWS

2024. October 04.   |   Ferenc napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Ájuldoznak a gyerekek az iskolákban, ventillátorokat visznek a szülők

Fotó: Miklósi László
Fotó: Miklósi László
Forróság tombol az iskolákban, a szülők ventillátorokat vásárolnak, azzal védik a forró tantermekben ücsörgő diákokat a hőgutától.
Hirdetés
Ad image

Jobb híján a szülők ventillátorokat visznek be a tantermekbe, hogy így óvják a hőgutától az ájuldozó gyerekeiket. Tart a nyári hőség, ájuldoznak a gyerekek a felforrósodott tantermekben. Az iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ a reggeli szellőztetésekkel, a gyerekek érdekét szem előtt tartva esetenként rövidített órákkal oldja meg a napi működést. Csakhogy a pedagógusok szerint képtelenség ilyen körülmények között hatékonyan tanítani, tanulni. Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője tud olyan esetről, amikor értesítették a szülőt, mert a hőségben rosszul lett a gyermeke.

Olyan meleg volt a ferencvárosi Leövey Klára Gimnázium osztálytermeiben, hogy szerdán hazaküldték az összes diákot délben. Arról, hogy holnap lesz-e tanítás, még a nap folyamán értesítenek mindenkit. A telefonokat a diákok visszakapták, hogy tudjanak telefonálni a szüleiknek.

Miklósi László a gödi Huzella Tivadar Általános Iskola történelemtanára a Facebook oldalán osztott meg egy fotót. Azt írta mellé, „Elhúzott függönnyel az osztálytermemben reggel 8-kor 30 fok, 13 órakor a levegőtlen helyen 33 fok volt. Mivel a 6-7. órák elmaradtak, ekkor ért véget a tanítás.”

„Hallottam olyan vidéki kisvárosi iskoláról, ahol a kollégám hőmérővel a kezében benyitott egy üres tanterembe, és 42 fokot mért. Majd szellőztetés után a hőmérséklet 35 fokra csökkent, de ez is elviselhetetlen. Arra kértem a pedagógusokat, ahol az igazgató nem tesz óvintézkedést az extrém hőség kapcsán, hívják ki a Munkaügy Felügyeletet – árulta el az AcNews-nak Nagy Erzsébet, a PPDSZ ügyvivője.

„Azt javaslatuk a tankerületeknek, hogy a hőség miatt tartsanak rövidített órákat tartanak, hogy a gyerekek már délben hazamehessenek. Ezt több helyen is megfogadták – folytatta a PDSZ ügyvivője. Aki egy kampányban arra kéri a pedagógusokat, küldjék el nekik az extrém hőséggel kapcsolatos anomáliákat. Tudja, hogy ez nem lesz egyszerű, hiszen például valamennyi szakképző iskolában titoktartási nyilatkozatot írattak alá a tanárokkal. Így ők nem oszthatják meg a tanteremben készült, pokoli hőséget igazoló fotókat sem.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés