ACNEWS

Alattomos gyilkos ölt Gyomaendrődön – két halott

Illusztráció / Kép: Pixabay
Illusztráció / Kép: Pixabay
Ketten haltak meg egy lakócsónakban Gyomaendrődnél. Bár a vizsgálat még csak most indult, a hatóság sejti a tettes kilétét.
Hirdetés
Ad image

Halálos kettős tragédia történt Gyomaendrőd közelében kedden – számolt be róla az index. Az áldozatokat egy lakócsónakban találták meg. Bár még vizsgálják az esetet, a szakemberek megjegyezték, hogy a vízi járműben egy gázüzemű tűzhely működött, amely valószínűleg elhasználta a lakótér oxigénjét.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője, Dóka Imre elmondta, hogy a lakócsónak a Hármas-Körösön horgonyzott. Kedden délelőtt érkezett arról bejelentés, hogy lakóit egy ideje nem látták és nem adnak magukról életjelet sem. A helyszínre vonuló tűzoltók a partra vontatták a vízi járművet, majd annak lakóterében két holttestet találtak. A tragédia okait még vizsgálják, ám valószínűsítik, hogy a szóban forgó, gázüzemű tűzhely idézhette elő az áldozatok halálát.

A hatósági közlemény nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy egy köbméter gáz elégetéséhez hozzávetőlegesen tíz köbméter levegő szükséges. Ha a levegő utánpótlása nem biztosított, akkor tökéletlen égés megy végbe, amelynek során nagy mennyiségű szén-monoxid keletkezhet. A színtelen, szagtalan gáz észrevétlenül gyilkol. Szén-monoxid érzékelő alkalmazásával azonban elkerülhetők a hasonlóan tragikus esetek, mert amikor megszólalnak, még van idő elmenekülni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés