ACNEWS

Aljas módon, brutális csapdákkal ölnék a vadászok a kutyákat

Sunyi módszerrel leckéztetik a puskás emberek a kutyásokat.

Hirdetés
Ad image

Sunyi módszerrel leckéztetik a puskás emberek a kutyásokat.

Megint a lelkiismeretlen puskás emberek rémtettétől hangos a fél ország. Ezúttal a jóérzésű embereknél a Győr-Moson-Sopron vármegyei Ikrényben történtek verték ki a biztosítékot. Ugyanis szaknyelven szelektív ölőcsapdákat tett a helyi vadásztársaság az ikrényi vasútállomás mellett, a népszerű sétaút mellé. Erről csak a csapdától távolabb, tábla figyelmeztette a járókelőket.

Azonban arra senki nem számított, hogy a vadászok közvetlenül az út mentén, jelzés nélkül, póráz távolságon belül  helyezik el a gyilkos eszközt. Ráadásul az ember számára is láthatalanul, földdel letakarva. Így aztán B. Richárd pórázon ide-oda sétáló kutyájának, Szálemnek esélye sem volt rá, hogy elkerülje a bajt. A csapda rácsattant a vizsla mindkét mellső lábára, életveszélyesen megsebesítette az állatot.

Gazdája puszta kézzel feszítette szét a gyilkos eszközt, közben a saját keze is súlyos sérülést szenvedett. Kutyája életét csak az azonnali orvosi beavatkozás mentette meg, míg B. Richárd sebét a kórházban ellátták.

A vármegyei vadászkamara szerint az ölő csapdák használata nem tilos, de részletes szabályozás nincs az alkalmazásukra.

Ikrény polgármestere, Németh Tamás a Kisalföldnek elmondta: a jegyző tájékoztatást kér az érintett vadásztársaságtól minden kihelyezett csapdák pontos helyéről, és a telepítés pontos szabályairól is. Szerinte hiába hivatkozik a vadásztársaság, hogy az övé az a sétaút, ami nincs is elzárva az emberek elől. Maga is 45 éve jár ott futni, kutyát sétáltatni.

B. Richárd feljelentést tett az ügyben. Úgy véli, az úthoz ennyire közel elhelyezett csapda, valamint a lakosság nem megfelelő tájékoztatása veszélyes az emberre és a házikedvencre egyaránt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés