ACNEWS

Áll a bál a Red Bullnál: elzavarnák Helmut Markot

Helmut Markot (jobbra) sokan szeretnék csapaton kívül látni Fotó: Red Bull
Helmut Markot (jobbra) sokan szeretnék csapaton kívül látni Fotó: Red Bull
A Red Bull háza táján hetek óta már nem csak a csapat és Max Verstappen világbajnoki címéről szólnak a hírek.
Hirdetés
Ad image

Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél – tartja a mondás. Egyre több találgatás folyik az energiaitalos csapatnál arról, hogy ki legyen a Red Bull Forma-1-es csapat igazi döntéshozója. A jelenlegi felállás szerint Christian Horner a csapatvezető, de közösen hozzák a döntést a 80 éves Markoval. Utóbbinak a jövő év végéig van érvényes szerződése, de már sokan szeretnék őt házon kívül látni. Ezzel kapcsolatban Horner úgy fogalmazott: ameddig Marko maradni akar, addig nyilván maradni is fog. Bár hozzátette: a csapaton belüli szerepek természetesen változnak, változhatnak.

Vigyék el Helmut Markot

Tény, hogy Helmut Marko néha úgy viselkedik, mint az elszabadult hajóágyú. Erről Joan Villadelprat, a spanyol Forma1-es szakember nyilatkozott a PlanetF1-nek.

„Vigyék el Helmut Markót a ki**ott csapattól – fakadt ki Villadelprat a PlanetF1-nek. – Amikor csak kinyitja a száját, semmi mást nem csinál, csak üt valakit. Ebben a témában nem kellene ennyit beszélni. Ha a dolgok rosszul alakulnak és nehézzé válnak egy pilóta számára, akkor nincs arra szüksége, hogy valaki megmondja, hogy haszontalan” – idézi a formula.hu Villadelprat a portálnak mondott szavait.

„Amikor vezető vagy, sok ember dolgozik alattad, akkor több módja is van a munkának. Vannak emberek, akik mögött ott kell állni, és ütni őket, szükség van arra, hogy valaki ott legyen, és ezt csinálja, mert így lehet őket motiválni. De vannak emberek, akiknek nem erre van szükségük. Amikor ők hibáznak, akkor össze kell őket rakni újra, mert így lehet a helyükre tenni őket” – magyarázta.

Tönkre teszi az embereket

Villadelprat szerint Sergio Perez rendkívül mély mentális hullámvölgyében is szerepe van Marko viselkedésének. „Ő úgy gondolja, hogy a kiabálás és ez a viselkedés reakciót vált ki, de nem: így nem hajszolni, hanem tönkre tenni lehet embereket.”

Azt azért a spanyol is elismerte, hogy Perez esetében nyilván nem Marko nyomása az elsődleges probléma, hanem Max Verstappen brutális teljesítménye.

„Bárkit teszel Fernando Alonso mellé, ő is összetörik, és Max is összetör bárkit, aki mellette van. Nyilván, ha az egyik srác nyer, akkor a fejlesztések is felé mennek logikusan, Checónak pedig nem erre lenne szüksége. De szerintem nincs senki, aki Checónál jobban teljesítene Max mellett, talán csak Fernando. De megfelelő segítséggel és szeretettel, biztonságérzettel Checo a legjobb választás.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés