ACNEWS

Állást keresel? Három jel, hogy mérgező lesz a munkahely

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Meg kell küzdeni a munkakereséssel, azonban koránt sem mindegy, hogy hová kerülsz és kik lesznek a kollégáid. Egy gonosz ember elég, hogy pokollá váljanak a mindennapok.
Hirdetés
Ad image

Különösen fontos, hogy jól érezd magad a munkahelyeden, hiszen a környezetünk is hatással van a teljesítményünkre. Ha pedig az irodában mérgező a légkör, az könnyen mentális betegségekhez is vezethet, hiszen a megnövekedett stresszszint bizonyítottan káros a szervezetre. Sok mindent már az első pillanatban ki lehet szúrni, ha pedig ezeket tapasztalod jobb inkább új helyet keresni magadnak. Vannak ugyanis olyan jelek már a legelején, amik segítségével könnyen kiszúrhatod, hogy az irodában gondok lesznek.

Hallgass az érzékszerveidre. A fülünk, orrunk, szemünk sokmindent elárul a munkahelyünkről. Figyelj oda a kollégáid hangnemére, hogy hogyan viselkednek egymással, vagy akár veled. Őszintén barátságosak, vagy csak egy negédes mosolyt látsz az arcukon? Milyen az iroda illata? Furcsán hangozhat, azonban, ha ételszag járja át a teret, akkor az könnyen annak a jele lehet, hogy a dolgozóknak nincs ideje leülni enni. Vagy szimplán nem tartják tiszteletben a többiek személyes terét.

Nézz körbe a WC-ben. Az iroda illata mellett a WC állapota is sokat elárulhat. Talán kicsit abszurdnak tűnik, de ha káosz és kosz van, nincsenek meg az alapvető higéniai termékek, mint szappan, papír, kuka az sokat elárul. Ez ugyanis remekül mutatja, hogy a cég, a dolgozók mennyire törődnek az ott dolgozókkal, egymással.

A kiválasztási folyamat gyorsasága. A legtöbben örülnek annak, ha a kiválasztási folyamat gyorsan történik. Azonban érdemes egy lépés távolságot tartanod, ha nagyon pörögnek az események. Gondolj bele. Tényleg olyan helyen akarsz dolgozni, ahol nem szánnak időt a részletesebb értékelésre? Emellett érdemes azt is megnézned, hogy milyen gyakran hirdették meg az adott pozíciót. Azaz jó látni, hogy mekkora a rotáció a munkahelyen. Sokat elárul az, hogy hányan és mennyi időt töltöttek el ugyanazon a pozíción.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés