ACNEWS

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában

Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Hirdetés
Ad image

Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Pirger Csaba elmondta: a 67 éves nő tavaly júliusig Misefán, a családi házában és az udvarán 29 kutyát és macskát tartott. A háziállatok közül 19 kistestű kutyát a házban és egy zárt garázsban tartott összezsúfolva úgy, hogy nem biztosította számukra a fajuknak, élettani igényeiknek megfelelő körülményeket.

Az állatok a vizeletüket, székletüket a padlóra ürítették, emiatt a házban erős bűz terjengett. A körülmények veszélyeztették az állatok egészségét, ami maradandó egészségkárosodást vagy a pusztulásukat okozhatta volna.

Tavaly júliusban a zalaegerszegi rendőrök foglalták le a kutyákat, amelyeket állatvédő szervezeteknél helyeztek el, majd állatorvosi ellátásban részesültek. A lefoglalt ebek közül kilencnél többféle súlyos betegséget állapítottak meg, amelyek már korábban gyógykezelést igényeltek volna, de ezt a vádlott elmulasztotta, ami a kutyák különös szenvedését okozta.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az osztrák nő ellen. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés