ACNEWS

Eltiltás és fogház vár a budapesti napközis tanárnőre

Pixabay
Pixabay
Vádat emeltek a mogyoróallergia miatt meghalt kisfiú tanárnőjével szemben.
Hirdetés
Ad image

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség azzal a napközis tanárnővel szemben, aki tavaly januárban, egy szülinapi ünnepségen, gondatlanul földimogyorós édességet tett egy mogyoróallergiás kisfiú padjára.

Mint írták, a hatéves gyermek fogyasztott az édességből. Ennek következtében olyan súlyos allergiás reakció jelentkezett nála, hogy az életét a mentők sem tudták megmenteni. A vádirat szerint a vádlott tisztában volt azzal, hogy a kisfiú mogyoróallergiában szenved. Ugyanis azt a szülők a gyermek tanulói adatlapján, a szülőknek szóló kérdőíven, továbbá az üzenőfüzetben is jelezték.

A vádbeli napon a tanteremben az egyik gyermek születésnapját ünnepelték. Ennek során az ünnepelt által hozott, bolti csomagolású édességeket – köztük földimogyorós krémmel töltött ostyarudat – a vádlott az ünnepelttel együtt szétosztotta a gyermekek között úgy, hogy minden padra tettek egy-egy tányért.

Az allergiás kisfiú rövid időn belül rosszul lett az ostyarúdtól. A szülei érte mentek, és orvoshoz indultak vele. A gyermek állapota azonban útközben romlott. Egy benzinkútnál mentőt hívtak hozzá, ám az életét a kiérkező mentők sem tudták megmenteni.

„A vádlott – aki munkaköri leírása szerint személyesen felelős a felügyeletére bízott tanulók testi, érzelmi és morális épségéért – gondatlanul megszegte a foglalkozása szabályait, amely közvetlen ok-okozati összefüggésben állt a halálos eredménnyel” – írták a közleményben.

 Jelezték továbbá, hogy az ügyészség „próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, valamint a tanítói foglalkozás gyakorlásától történő határozott idejű eltiltást” indítványoz a vádlottal szemben.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés