ACNEWS

Alonso a világ negyedik legjobb pilótája lett a Forma-1-ben

Alonso 42 évesen a Forma-1 negyedik legjobb pilótája Fotó: Aston Martin
Alonso 42 évesen a Forma-1 negyedik legjobb pilótája Fotó: Aston Martin
A kétszeres spanyol világbajnok nem számított rá, hogy az Aston Martinnal megelőzi mindkét Ferrarit és az egyik Mercedest.
Hirdetés
Ad image

Az év eleji erős kezdés után visszaesett az Aston Martin teljesítménye, emiatt Fernando Alonso beleszürkült a középmezőnybe. Igaz, az autójából mindig kihozta a 100 százalékot, aminek a szezon végén meg is lett az eredménye. Olyannyira, hogy az utolsó futamokon jobban teljesítő autóval az év végi összesítésben a 4. helyen végzett. Pontszámai alapján holtversenyben állt a Ferrari ifjú pilótájával, Charles Leclerc-cel. De az egyéni dobogós helyezések száma alapján a spanyol világbajnokot illette a negyedik hely.  

A fiatal pilóták csak a hátát nézhették

A 42 éves spanyol világbajnok ezzel maga mögé utasította a jobb autókkal versenyző Carlos Sainzt, Lando Norrist, Charles Leclercet és George Russellt is. Pedig Abu Dhabiban, a szezonzáró futamon a verseny több szakaszán is volt, amikor biztosnak tűnt, hogy Leclerc és Norris is előtte végezhet. De Alonso előbb Lewis Hamiltonon, majd Cunoda Jukin verekedte át magát. Amikor hetedikként a célba ért, akkor jött a meglepetés.

„Amikor láttam, hogy Charles második, azt gondoltam, ő van elöl. De a jelek szerint egyenlő pontunk van, és nekem van több harmadik helyem. Teljesen váratlan ez a bajnoki negyedik hely. Sosem hittem volna év elején, hogy ebben a helyzetben leszek” – mondta boldogan Alonso.

Az idei az egyik legjobb szezonja volt

Már többször elmondtam: a 2012-essel együtt ezt tartom a valaha futott legjobb szezonomnak. Jobb 2005-nél és 2006-nál, még úgy is, hogy azok voltak a bajnoki éveim. A teljesítmény szintje, a kiegyensúlyozottság alapján, és mert kihoztam az autóból a maximumot. Nagyon elégedett voltam azzal, ahogyan eggyé váltam a csapattal és az autóval pár hétvége alatt.”

Alonso idei éve az Aston Martinnal várakozáson felüli volt – írta az m4Sport. Szerinte a munka a folytatásban csak még jobban fog menni. „Ez sokkal jobb tél lesz. Megszabadulsz az üléspróbától, a gombok megtanulásától, a kívánságaid ismertetésétől, ismered a csapat minden tagját, tudod a nevüket. Ez máris sok energiát elszív januárban és februárban, és úgy vélem, a mostani tél egy kicsivel könnyebb lesz mindenkinek. Magasak az elvárások. Többé már nem meglepetés, ha dobogósok vagyunk. Teljesítenünk kell jövőre. És készen állunk a kihívásra!” – tette egyértelművé a spanyol.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés